Monday, March 26, 2012

Η γιατρός της Τσέλσι προκαλεί... εμφράγματα


Γιατρός ποδοσφαιρικής ομάδας. Η εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας περιλαμβάνει έναν συνήθως
λαχανιασμένο και ευτραφή κύριο στην 4η δεκαετία της ζωής του να τρέχει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο παίκτη. Τα τελευταία όμως χρόνια η εικόνα άλλαξε και....





έδωσε τη θέση της στον κουστουμαρισμένο τύπο του γιάπη δόκτωρ! Η πλέον σύγχρονη όμως εκδοχή διαθέτει το... μισό του παραδείσου. Τουλάχιστον για την Τσέλσι. Την 31χρονη Εύα Καρνέιρο, γιατρό της λονδρέζικης ομάδας. Εκείνη την οποία οι «κακές γλώσσες» θέλουν να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον πάγκο των «μπλε». Με τις θέσεις δίπλα της να αποτελούν «λάφυρο» για τους ποδοσφαιριστές. Ειδικά για τον Φερνάντο Τόρες είχε καναντήσει... ανέκδοτο. Πως δεν παίζει καλά, για να είναι δίπλα της.

Ποιος μπορεί να τους αδικήσει; Ποιος δεν θα προτιμούσε δίπλα του μία γυναίκα παρά έναν μεσήλικα γιατρό; Οχι πως η Καρνέιρο εν ώρα εργασίας μοιάζει καθόλου με καμία ανδρική φαντασίωση. Το αντίθετο. Σοβαρή, σχεδόν βλοσυρή και φορώντας πάντοτε τη φόρμα της ομάδας. Χαμογελάει σπάνια και μοιάζει πάντα έτοιμη να επέμβει.

Στην Αγγλία, πάντως, εκτός από καλή επαγγελματία, τη θεωρούν και ως ένα -τρόπον τινά- τηλεοπτικό πλάνο που (ξε)πουλάει. Για παράδειγμα, όταν έκανε την εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Πάολο», στο πρώτο παιχνίδι των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Νάπολι, για να περιποιηθεί τον τραυματία Χουάν Μάτα, της προσέθεσε και άλλους θαυμαστές.

Οχι πως οι Ιταλοί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι ήθελαν κάτι περισσότερο. Οι ιστοσελίδες που έχουν στηθεί για τη γιατρό από το Γιβραλτάρ είναι πάμπολλες. Απαραίτητο συνοδευτικό τους η λέξη «σέξι» και «καυτή». Η φωτογράφηση που έκανε παλιότερα για ένα γυναικείο περιοδικό κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η Καρνέιρο διαθέτει, όπως αναφέρει το Έθνος, πλούσιο βιογραφικό, με προϋπηρεσία στο Βρετανικό Ολυμπιακό Ιατρικό Ινστιτούτο και την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών.

Μία γυναίκα στον κόσμο των ανδρών δεν περνάει απαρατήρητη. Η ίδια προς το παρόν το καταφέρνει. Και ταυτόχρονα το απολαμβάνει. Άλλωστε, ακολούθησε το όνειρό της. Από τα 16 της ήξερε τι ήθελε να κάνει και δούλεψε πολύ σκληρά γι' αυτό. Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. Από εκεί ταξίδεψε μέχρι τη Σκωτία και την Αυστραλία για περαιτέρω εκπαίδευση, μέχρι να γυρίσει στην Αγγλία για να ολοκληρώσει την ειδικότητά της στη Γουέστ Χαμ.

Η Τσέλσι προέκυψε τον Φεβρουάριο του 2009. Απαντώντας σε μία αγγελία που είχαν βάλει οι «μπλε». Η δουλειά έγινε δική της και δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στην πρώτη ομάδα. Μέχρι να ξεκινήσει η ενασχόλησή της με την Τσέλσι, η Καρνέιρο δήλωνε φίλαθλος της Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα πια είναι (και) Τσέλσι.




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment