Wednesday, March 14, 2012

"Μαϊμού" - συνταξιούχος κλήθηκε να λογοδοτήσει και αυτοκτόνησε


Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις με την είσπραξη επιδομάτων από «μαϊμού» δικαιούχους σύμφωνα με τον
υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη ο οποίος - μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής- υπογράμμισε ότι....




το σκάνδαλο με τα επιδόματα σαφώς και δεν περιορίζεται στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι θα κοπούν συνολικά 40.000 συντάξεις δίνονται χωρίς να πρέπει, ενώ προέβη στην αποκάλυψη ότι οι ελεγκτικές αρχές έχουν ζητήσει υλικό από τις κάμερες των τραπεζών προκειμένου να εντοπιστούν οι ταυτότητες των «μαϊμού» δικαιούχων επιδομάτων αλλά και συντάξεων.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κουτρουμάνης, ήδη υπάρχουν υποθέσεις που έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ενώ έκανε ειδική μνεία για μία περίπτωση που η αποκάλυψη της «απάτης» οδήγησε τον υπαίτιο σε αυτοδικία προκειμένου να γλιτώσει την κοινωνική κατακραυγή: «Όταν κλήθηκε κάποιος να λογοδοτήσει διότι εισέπραττε παρανόμως σύνταξη, αυτοκτόνησε επειδή ήταν επώνυμος στην περιοχή του» αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας.

Για το θέμα μίλησε και ο αρχηγός του ΙΚΑ, ο οποίος σημείωσε ότι το έργο εντοπισμού των παρανομούντων είναι δυσχερέστατο και «γι' αυτό θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε ακόμη και σε ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία». Ο κ. Σπυρόπουλος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι το σχέδιο δράσης του ΙΚΑ περιλαμβάνει και τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής ενώ σημείωσε με νόημα πως «ξέρουμε πού μας κλέβουνε στο ΙΚΑ. Το μόνο που μένει είναι τα ονόματα. Το ΙΚΑ ήταν μέχρι σήμερα φτωχό και σπάταλο».


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment