Wednesday, March 14, 2012

Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας


Τσιτσί, μπούκια και συχώριο!

Ούτε καρτούλες, ούτε λουλούδια, ούτε μπιχλιμπίδια...
Σήμερα το ημερολόγιο γράφει 14 Μαρτίου και γιορτάζουν όλοι οι άντρες της υφηλίου! Ο αντρικός Άγιος Βαλεντίνος κατέφθασε, εμπρός βήμα ταχύ...

Πώς θα τον προϋπαντήσεις; Με μπριζολίτσα φυσικά και μετά ξέρεις εσύ! Κι αν πρέπει να δικαιολογήσεις στο άλλο σου μισό τη γιορτή, μάθε ότι πρόκειται για επίσημα καταγεγραμμένη εορτή, που ξεκίνησε το 2002, με πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού παραγωγού Tom Birdsey (του σταθμού FNX Radio των ΗΠΑ).
Εννοείται ότι είναι η αντρική εκδοχή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, γι' αυτό και γιορτάζεται ακριβώς έναν μήνα μετά την επέτειο του Βαλεντίνου. Καταλαβαίνεις ότι κατά την ένδοξη αυτή ημέρα την πρωτοβουλία έχει η γυναίκα. Κι αν χρειάζεσαι κι άλλες πληροφορίες για τη 14η Μαρτίου, τσέκαρε το επίσημο site της εορτής...

Στα «εύκολα» πρώτα: μια καυτή συνταγή αντρικής μπριζόλας. Εννοείται ότι σήμερα δεν τη φτιάχνεις μόνος σου! Είπαμε, η μέρα είναι δικιά σου, καιρός να τη γιορτάσεις όπως της πρέπει...


Χοιρινή μπριζόλα με Jack Daniels



Τι θα χρειαστείς:

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο (χοντροκομμένες)
1/2 φλιτζάνι ουίσκι Jack Daniels
1/2 φλιτζάνι μηλόξιδο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (σκόνη)
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (σκόνη)
4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Πώς σου τη φτιάχνει:

1. Ανακατεύει σε ένα μπολ το ουίσκι, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν, τη βανίλια και 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι. Μεταφέρει το 1/4 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ, που να διαθέτει και πώμα. Την υπόλοιπη μαρινάδα την κρατάει για αργότερα.

2. Προσθέτει τις χοιρινές μπριζόλες στο μπολ και τις καλύπτει με τη μαρινάδα. Κλείνει το μπολ με το πώμα και το τοποθετεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

3. Κατόπιν, βγάζει το μπολ από το ψυγείο και στραγγίζει τη μαρινάδα από το κρέας, σκουπίζοντάς το με χαρτί κουζίνας. Την υπόλοιπη μαρινάδα από το μπολ την πετάει.

4. Ζεσταίνει το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώνει το κρέας και ψήνει τις μπριζολίτσες και από τις δύο πλευρές, τόσο όσο σου αρέσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφει το κρεατάκι 1-2 φορές με τη μαρινάδα που έχει κρατήσει.

5. Σου σερβίρει τις μπριζολες, αφού τις περιχύσει με την υπόλοιπη μαρινάδα.

Κι αφού καλοφάς και χορτάσεις, ώρα για το δεύτερο «δωράκι» σου, το λέμε και... υπέρτατη ηδονή! Στήσε το σκηνικό που προτιμάς, μη μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες, και απόλαυσε την απόλυτα αντρική μέρα.

Φρόντισε μόνο να την απολαύσεις... βασιλικά!



Ή έστω... προεδρικά!




delamagen


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment