Monday, March 26, 2012

Υπό δικαστική έρευνα ο Στρος-Καν για την υπόθεση των ροζ πάρτι στη Λιλ




Σε δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση μαστροπείας του ξενοδοχείου Κάρλτον στη...



Λιλ τέθηκε πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά την κατάθεσή του στους δικαστές. τη Δευτέρα.



Ο δικηγόρος του Στρος-Καν βρίσκεται υπό διερεύνηση, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του -η έρευνα για πιθανή συνέργεια, ωστόσο, είναι ένα βήμα πριν την επίσημη απαγγελία κατηγοριών.



Ο Στρος-Καν είχε αρχικά κλητευτεί για την Τετάρτη το πρωί για να εξεταστεί για «συνέργεια σε μαστροπεία» και «κατάχρηση δημοσίων αγαθών». Δεν έγινε γνωστό γιατί η κεκλεισμένων των θυρών ακρόασή του έγινε νωρίτερα.



Τα αδικήματα τιμωρούνται με κάθειρξη πέντε έως είκοσι ετών.



Οι δικαστές προσπαθούν κυρίως να προσδιορίσουν σε ποιο βαθμό ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στις βραδιές ακολασίας στις οποίες φέρεται να έπαιρνε και αυτός μέρος, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσιγκτον, πληρώθηκαν.



Ορισμένες από αυτές υποστήριξαν ότι δεν μπορούσε να το αγνοεί ή ακόμα ότι το ήξερε, κάτι που ο Ντομινίκ Στρος Καν αντέκρουσε πάντως κατά την κράτηση του.



Από την πλευρά του ο Στρος-Καν υποστήριξε ενώπιον των δικαστών ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτές οι νεαρές γυναίκες μπορεί να ήταν πόρνες, επειδή ορισμένες «του παρουσιάστηκαν από αξιωματικούς της αστυνομίας», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.



Το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη ο Στρος-Καν –η υπόθεση βιασμού μίας καμαριέρας στη Νέα Υόρκη– έβαλε πρόωρο τέλος στις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του Απριλίου. Οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν να προηγείται του Νικολά Σαρκοζί σε μία ενδεχόμενη αντιπαράθεση μεταξύ τους.



Η υπόθεση στη Γαλλία δεν σχετίζεται με αυτή στη Νέα Υόρκη από τις κατηγορίες της οποίας ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ έχει απαλλαχτεί.













ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment