Wednesday, March 14, 2012

Η Συνταγή της Ημέρας!

Πέννες Ρόζα (με σπανάκι και κοτόπουλο)
Συνταγή για 4 άτομα









Υλικά:



2 στήθη κοτόπουλου ψημένα στη σχάρα (κομμένα σε χοντρές λωρίδες)

500γρ ζυμαρικά Πέννες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/3 φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζανιού μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα)

1 κονσέρβα ντομάτες χοντροκομμένες (στραγγισμένες)

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο με το χέρι

1/3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Τριμμένο τυρί παρμεζάνα



Προετοιμασία:

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο για αλτέντε (al dente). Τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Αυτό θα βοηθήσει έτσι ώστε τα ζυμαρικά να μείνουν αλτέντε και να μην κολλήσουν. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε μέχρι να γυαλίσουν και προσθέστε τα μανιτάρια. Ανακατέψτε για περίπου τρία λεπτά και προσθέστε την ντομάτα, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε την σάλτσα να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τα υγρά της σάλτσας πρέπει να μειωθούν αλλά να όχι εντελώς.

Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Βάλτε την κατσαρόλα πίσω σε μέτρια φωτιά και ψήστε για περίπου 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε το σπανάκι και κατεβάστε από τη φωτιά.

Προσθέστε τα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακατέψτε. Μπορείτε να προσθέσετε και το κοτόπουλο στη σάλτσα ή θα μπορείτε ακόμα να το κρατήσετε και να το σερβίρετε πάνω από κάθε μερίδα σαν συνοδευτικό. Σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με αρκετό τυρί παρμεζάνα και ........ Καλή Όρεξη!

xs-recipes

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment