Wednesday, March 14, 2012

Την εξευτέλισαν στο αεροδρόμιο επειδή είναι Ελληνίδα






Τεστ γλωσσομάθειας ανάγκασαν την Ελληνίδα δρ Χρύσα Δισλή να συμπληρώσει, άνθρωποι της
εταιρείας Aer Lingus προκειμένου να την αφήσουν να ταξιδέψει.

Η δρ Χρύσα Δισλή, η οποία ζει στο Κορκ της Ιρλανδίας από το 1998, κατά την επιστροφή της από ταξίδι στη Βαρκελώνη, αρχές Ιανουαρίου με την οικογένεια της, της ζητήθηκε να.....



 συμπληρώσει δυο γλωσσικά τεστ, ένα αγγλικών και ένα ελληνικών, με την αιτιολογία ότι «αυτό το κάνουμε, γιατί πολλοί άνθρωποι από την χώρα σας (Ελλάδα) έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!».



Η έντονη αντίδραση της κυρίας Δισλή, η οποία υποστήριζε ότι η όλη διαδικασία ήταν νομικά αβάσιμη, είχε ως αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι της εταιρείας να κατεβάσουν τις συσκευές της από το αεροπλάνο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι δεν δέχθηκαν να δουν κανένα άλλο στοιχείο της ταυτότητας της και αγνόησαν το γεγονός ότι είχε βιομετρικό διαβατήριο*.



Προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει, η κυρία Δισλή έκανε τα τεστ, ζητώντας αντίγραφα από αυτά, κάτι το οποίο αρνήθηκαν να κάνουν, ισχυριζόμενοι ότι ήταν εσωτερικά έγγραφα.



Όταν ο σύζυγος της έβγαλε φωτογραφία τα τεστ με το κινητό του, κλήθηκε αμέσως η Αστυνομία και τον υποχρέωσαν να σβήσει τις φωτογραφίες προκειμένου η εταιρεία να ξαναβάλει τις αποσκευές του ζευγαριού στο αεροπλάνο και να ταξιδέψουν κανονικά.



«Εμείς το κάναμε και μπήκαμε στο αεροπλάνο. Την εποχή της τεχνολογίας και των βιομετρικών διαβατηρίων εμείς εξευτελιστήκαμε μόνο και μόνο επειδή είμαι Ελληνίδα» δήλωσε η κυρία Δισλή στην εφημερίδα «Irish Times».



Ο σύζυγός της κατάφερε να ανακτήσει τις φωτογραφίες, ενώ η εταιρεία προσπάθησε να την αποζημιώσει με ένα κουπόνι 200 λιρών, αλλά, σύμφωνα με το ζευγάρι, δεν σκοπεύουν να το αφήσουν να περάσει έτσι και θα προχωρήσουν σε περαιτέρω νομικές ενέργειες.

protothema.gr



*Τι είναι βιομετρικό διαβατήριο:

Το βιομετρικό διαβατήριο είναι ένα ηλεκτρονικό έγγραφο, το οποίο χρησιμοποιεί τα βιομετρικά χαρακτηριστικά προκειμένου να πιστοποιήσει την ταυτότητα των κατόχων του. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται σε ένα μικροσκοπικό chip, όπως ακριβώς αποθηκεύονται διάφορες πληροφορίες στις έξυπνες κάρτες (smartcards). Το chip χρησιμοποιείται επίσης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα του διαβατηρίου καθώς και των βιομετρικών δεδομένων του.

Ο συνδυασμός αυτός των βιομετρικών χαρακτηριστικών έχει ως σκοπό να δημιουργήσει ένα επίπεδο ασφάλειας και προστασίας ενάντια στα πλαστά και ψευδή έγγραφα ταυτοποίησης.

O I.C.A.O. (International Civil Aviation Organisation) έχει ορίσει την αναγνώριση προσώπου ως το πρωτεύων βιομετρικό χαρακτηριστικό. Η αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος, έχει οριστεί ως εφεδρική και μη υποχρεωτική αναγνώριση.

Η αυξανόμενη απειλή της απάτης με χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, απαιτεί την ενίσχυση των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων ασφάλειας στα διαβατήρια.

Τα βιομετρικά διαβατήρια πέραν του νέου σχεδιασμού διαθέτουν και πρόσθετα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ασφαλείας. Χαρακτηριστικά όπως σελίδες με περίπλοκα σχέδια/αναπαραστάσεις, υδατογραφήματα καθώς και το προαναφερόμενο chip.

Η χρήση βιομετρικών δεδομένων βοηθάει στην αντιμετώπιση της απάτης και μπορεί να προσδιορίσει την πλαστότητα ενός εγγράφου. Στην πράξη, η βιομετρική εξακρίβωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σημεία ελέγχου (σύνορα) προκειμένου ελεγχθεί και εξακριβωθεί η εικόνα που εμφαίνεται επί του διαβατηρίου με αυτή που κρατείται στο αρχείο της Υπηρεσίας.









ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment