Tuesday, March 20, 2012

ΔΕΙΤΕ: Πωλείται το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο Aerocar που κατασκευάστηκε το 1954 πωλείται από την...


εταιρεία Rockford, που εδρεύει στο Ιλινόις, στο ποσό των 800.000 λιρών, προς τέρψιν των ενδιαφερομένων ανά τον κόσμο.







Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί μια ενδιαφέρουσα επένδυση, αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal», δεν του λείπει κανένα βασικό εξάρτημα και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, δεν πετάει συχνά εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ η τελευταία του συντήρηση έγινε πριν από 14 χρόνια!







Με αρκετό χώρο για να «ταξιδέψουν» με άνεση πάνω στα σύννεφα δύο άτομα, με ιπποδύναμη που φτάνει τα 150 άλογα και με σταθερή ταχύτητα που πιάνει τα 100 μίλια/ώρα το πρώτο «ιπτάμενο» αυτοκίνητο έχει «κεντρίσει» το ενδιαφέρον πολλών αυτοκινητιστών και πιλότων, που είναι λάτρεις των vintage… αυτοκινήτων.







Οι μελλοντικοί ιδιοκτητες του θα μπορούν να «πετάξουν» σε περίπου 12.000 πόδια πάνω από το έδαφος, ενώ το βάρος του, που δεν ξεπερνά τις 2,100 λίβρες, το τοποθετούν στην κατηγορία των ελαφρών οχημάτων!







Η λειτουργία του είναι εύκολη καθώς το 2 σε 1 όχημα «μεταμορφώνεται» εύκολα από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο και το αντίθετο. Όταν το μπροστινό μέρος ακουμπήσει στο έδαφος, το όχημα γίνεται ένα λειτουργικό αεροπλάνο, ενώ μόλις βρεθεί στο δρόμο τα πτερύγια «μαζεύονται» στο πίσω μέρος και μεταφέρονται από το αυτοκίνητο εν είδει… βαγονέτου με ρόδες!







Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο πέντε από αυτά υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα για τους επίδοξους αγοραστές που επιθυμούν να… διασχίσουν τους αιθέρες με ένα από τα παλαιότερα «ιπτάμενα» αυτοκίνητα στον κόσμο.



24wro


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment