Wednesday, March 28, 2012

ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΥΡΙΟ

Τετράωρη στάση εργασίας, στον Δημόσιο... Τομέα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης
για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, έχει εξαγγείλει, για αύριο Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ. Η στάση εργασίας, θα αρχίσει στις 11:30 και θα διαρκέσει ως τη λήξη του ωραρίου, ενώ στις 12 το μεσημέρι...

θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.







Στόχος των διαμαρτυριών, είναι η κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας, στην οποία αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας, και η ΑΔΕΔΥ.
Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν, ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται στον χώρο της υγείας, έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αλλά και ευρύτερα στους πολίτες που απευθύνονται στο σύστημα Υγείας.
Σύμφωνα με τα σωματεία των εργαζομένων «οι συνεχείς περικοπές των προϋπολογισμών τόσο των Νοσοκομείων όσο και του ΕΟΠΥΥ, οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και Υγειονομικών Μονάδων μετατρέπουν σταδιακά την Υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε είδος πολυτελείας. Την ίδια στιγμή, μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού (περίπου 30%) που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ένσημα για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας, αλλά ακόμη και εργαζόμενοι οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».
Υποστήριξαν, επίσης, ότι η υποστελέχωση και οι ελλείψεις προσωπικού μαζί με την κατάργηση ή συγχώνευση των 50 μικρών και μεγάλων νοσοκομείων που προβλέπεται από τον εφαρμοστικό νόμο, θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των νοσοκομείων εάν συνυπολογιστεί ότι τα λειτουργικά έξοδα έχουν αυξηθεί 40% σε σχέση με πέρσι και τα αποθεματικά των νοσοκομείων που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν εξαιρέθηκαν από την αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του PSI.
Πρόβλημα, όπως είπαν, συνιστά και «το χαμηλό ηθικό των εργαζομένων στα νοσοκομεία, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης εξαιτίας των πρόσφατων μεγάλων μισθολογικών περικοπών».
Αναφερόμενοι στη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν, ότι αντιμετωπίζει ήδη έλλειμμα 4 δισ. ευρώ και υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί σε αδυναμία αποπληρωμής των άμεσων υποχρεώσεών του, συμπαρασύροντας και τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, εξαιτίας των ανεξόφλητων νοσηλίων που θα προστεθούν στα ποσά που έχουν συσσωρευτεί ήδη από άλλους Ασφαλιστικούς Φορείς που οφείλουν χρήματα στα δημόσια νοσοκομεία.
24ωρο

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment