Thursday, March 22, 2012

Επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας είχαν λαθρομετανάστες φυλακισμένους, ανασφάλιστους και με κάμερες ασφαλείας!

Να ποιοι θέλουν τους λαθρομετανάστες
και να είστε σίγουροι πως είναι οι ίδιοι που μπαίνουν στα μπλογκς και το παίζουν προοδευτικοί και βρίζουν όποιον είναι κατά της λαθρομετανάστευσης.



- Βιοτεχνίες φασόν που διακινούσαν και εμπορεύματα χωρίς παραστατικά

- Δεκάδες οι λαθρομετανάστες που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες

- Οι έφοδοι έγιναν παρουσία εισαγγελέα και αστυνομίας από ειδική υπηρεσία του ΙΚΑ και του Σ.ΕΠ.Ε



Άλλη μια πληγή της ελληνικής κοινωνίας που έχει μάλιστα .....

κακοφορμίσει αποκαλύπτεται σήμερα και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας.



Επιχειρήσεις που είχαν φυλακισμένους ανθρώπους χωρίς όνομα και πατρίδα, ανθρώπους που δούλευαν γι' αυτούς σαν σκλάβοι.



Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι οι εικόνες με τα φυλακισμένα παιδιά στο Πακιστάν που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο δεν είναι τόσο μακρινές.



Μετά από ελέγχους που έκανε η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σε βιοτεχνίες φασόν, αποκαλύφθηκε ότι διακινούν μεγάλες ποσότητες έτοιμων ενδυμάτων, χωρίς παραστατικά, ενώ απασχολούν δεκάδες ανασφάλιστους και παράνομους στη χώρα αλλοδαπούς, σε χώρους με κλειδωμένες σιδερένιες πόρτες και κάμερες παρακολούθησης.



Σε έφοδο τής Υπηρεσίας, με τη βοήθεια αστυνομικών, παρουσία εισαγγελέα και με τη συμμετοχή ΣΕΠΕ και ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι:



- Τρεις επιχειρήσεις στα Κάτω Πατήσια απασχολούσαν 62 ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων.



- Επιχείρηση- βιοτεχνία φασόν στη Νέα Ιωνία απασχολούσε 20 ανασφάλιστους λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν, επίσης, στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων.



- Σε όλες τις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν αρχικά πρόστιμα άνω των 10.000 ευρώ.



Η υποθέσεις αυτές που πιθανότατα έχουν και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες θυμίζουν καταγγελίες σε άλλη πόλη της Ελλάδας για επιχειρηματίες που έκρυβαν τους εργαζόμενους στο αλεύρι...



Μιλώντας στο Newsit ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Μιχάλης Χάλαρης είπε ότι η επιχείρηση αυτή έγινε την Τρίτη. Μικτά κλιμάκια ελεγκτών του ΙΚΑ και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, της αστυνομία και του εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στις επιχειρήσεις και βρήκαν τους λαθρομετανάστες.



"Οι άνθρωποι ήταν φοβισμένοι και σε κακή κατάσταση. Δεν είχαν καμία ιδέα της εργατικής νομοθεσίας.Υπάρχουν δυστυχώς ακόμη επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται με αυτό τον άθλιο τρόπο μετανάστες. Οι επιχειρηματίες θα αντιμετωπίσουν και ποινικές κυρώσεις", είπε χαρακτηριστικά.


eglimatikotita

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment