Monday, March 19, 2012

Κάθε τρία χρόνια το τεστ Παπανικολάου





Οι γυναίκες χρειάζεται να κάνουν το Παπ τεστ κάθε τρία χρόνια προκειμένου να ελεγχθούν
για τον καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας και δεν χρειάζεται να... εξεταστούν προτού φτάσουν τα 21, ακόμη και αν είναι σεξουαλικά ενεργές, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες ενός πάνελ κρατικά επιχορηγούμενων αμερικανών ειδικών.

Η σχετική δήλωση του United States Preventive Services Task Force (YSPSTF) έρχεται σε συμφωνία και με τις οδηγίες από τρεις ακόμη αμερικανικές αντικαρκινικές οργανώσεις, την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, την Αμερικανική Εταιρία Κολποσκόπησης και Παθολογίας του Τραχήλου και την Αμερικανική Εταιρία Κλινικής Παθολογίας.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine μετά τα 30 οι γυναίκες έχουν επίσης την επιλογή να κάνουν το Παπ τεστ κάθε πέντε χρόνια εφόσον το συνδυάζουν με την εξέταση HPV – DNA (που ταυτοποιεί τα στελέχη 16 και 18 του ιού HPV, που είναι τα πιο επικίνδυνα για την εκδήλωση καρκίνου, καθώς και τα στελέχη 6 και 11, που προκαλούν κονδυλώματα).

«Η κεντρική ιδέα είναι ότι συστήνουμε σθεναρά τον επανέλεγχο των γυναικών» τόνισε η Dr Virginia Moyer πρόεδρος του YSPSTF. Η σύσταση για εξετάσεις κάθε τρία ή πέντε χρόνια βασίζεται σε στοιχεία ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας εξελίσσεται αργά, οπότε είναι απίθανο μια γυναίκα να αναπτύξει προχωρημένο καρκίνο μέσα σε λίγα χρόνια μετά από ένα αρνητικό τεστ Παπ, επισημαίνει η Dr Moyer.

«Οι γυναίκες που νοσούν και πεθαίνουν από καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας είναι εκείνες που δεν εξετάστηκαν ποτέ και όχι μια γυναίκα που μετά από δυο χρόνια δεν έχει κάνει ακόμη το επόμενο τεστ Παπ», εξήγησε η Dr Moyer.


tromaktiko







ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment