Monday, March 26, 2012

Βίαζε επί σειρά ετών τις ανήλικες αδελφές του


Μια σοκαριστική, από κάθε άποψη, υπόθεση, που δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας
, εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες σε αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυπαρισσίας. Η υπόθεση αφορούσε βιασμό, ξυλοδαρμό και ασέλγεια επί σειρά ετών ανήλικων κοριτσιών υπερπολυμελούς οικογένειας από τον αδελφό τους, σε αστική περιοχή της Μεσσηνίας.


Η τοπική εφημερίδα «Θάρρος» επικοινώνησε με το συνήγορο πολιτικής αγωγής, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία.

Το απίστευτο δράμα
Πριν από την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας τα θύματα δεν επιθυμούσαν να γίνει εκδίκαση της υπόθεσης, χρησιμοποιώντας ειδική διάταξη του Ποινικού Κώδικα πως θα έχει μεγάλες συνέπειες στον ψυχικό τους κόσμο. Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό και ο 28χρονος σήμερα δράστης κάθισε κανονικά στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυπαρισσίας και δικάσθηκε για 15 σοβαρότατα αδικήματα, με συνολική ποινή κάθειρξης που ξεπερνά τα 55 χρόνια και μεταφράζεται σε 25 πραγματικά, που είναι το ανώτατο όριο που μπορεί να εκτίσει ένας κατηγορούμενος.

Τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Κυπαρισσίας θα έκαναν να ανατριχιάσει τον οποιοδήποτε.

Το απίστευτο δράμα των κοριτσιών ξεκίνησε σταδιακά από το 2002 και διήρκεσε σχεδόν 8 χρόνια. Ο ενήλικος δράστης τότε άρχισε να ασελγεί και στη συνέχεια να βιάζει, ψυχή και σώματι, τις ανήλικες αδελφές του. Κάποια από αυτές εξανάγκαζε με απειλές και ξυλοδαρμό στις ορέξεις του από τα 9 της χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τις κλείδωνε στο δωμάτιό του ή σε άλλους χώρους του σπιτιού και έβαζε δυνατά μουσική για να μην ακούγονται οι φωνές. Πολλές φορές τις άρπαζε μέσα στη νύχτα από τα κρεβάτια τους και τις πήγαινε στο δωμάτιό του, κάνοντας τες να ζήσουν το χειρότερο εφιάλτη. Ο φόβος που ασκούσε επάνω τους, είτε χρησιμοποιώντας σωματική βία και χτυπώντας τες, είτε με απειλές κατά της ζωής τους, έκανε τα ανήλικα τότε κορίτσια να πνίγουν μέσα τους όσα τρομερά βίωναν. Ο πατέρας του είχε πεθάνει, ενώ η μητέρα τους δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε.

Όταν τα μεγαλύτερα κορίτσια ενηλικιώθηκαν, αντλώντας δύναμη η μία από την άλλη βρήκαν το κουράγιο και κατήγγειλαν τον αδελφό τους, με μοναδικό σκοπό να γλυτώσουν τις άλλες ανήλικες αδελφές τους.

Και τα κατάφεραν. Τον Ιούνιο του 2010 ο δράστης συνελήφθη εντός των ορίων του Αυτοφώρου από άνδρες της Ασφάλειας και έκτοτε βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές.
Οι καταγγελίες των κοριτσιών επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια πλήρως, ενώ αστυνομία και δικαστικές αρχές κινήθηκαν με πλήρη μυστικότητα, λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης και μη δημοσιοποιώντας τίποτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος δράστης έχει κατηγορηθεί, επίσης, και κριθεί ένοχος για το βιασμό μιας κοπέλας κατά το 2007.
troktiko




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment