Monday, March 12, 2012

Οι μεγαλύτερο​ι σε διάρκεια αγώνες του αθλητισμού

«Μαραθωνοδρόμους» δεν συναντάμε μόνο στον στίβο, αλλά στην πλειοψηφία των σπορ
. Καλύτερο παράδειγμα δεν υπάρχει απ’ το τένις, όπου ο Τζόκοβιτς και ο Ναδάλ έπαιζαν για 5 ώρες και 53 λεπτά προκειμένου να βάλουν στη συλλογή τους τον τίτλο του Αυστραλιανού όπεν.

Ο Σέρβος επικράτησε με 3-2 σετ στον τελικό που πέρασε στην ιστορία ως ο....



 μεγαλύτερος σε διάρκεια στην ιστορία του αθλήματος.

 Πάντως, θεωρείται πολύ δύσκολο να «σπάσει» στο μέλλον το ρεκόρ του Τζον Ισνερ με τον Νικολά Μαχού, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 1ου γύρου Γουίμπλεντον 2010 καθήλωσαν την παγκόσμια αθλητική κοινότητα.

Ο αγώνας τους κράτησε 11 ώρες και 5 λεπτά, με τελικό αποτέλεσμα 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68 υπέρ του Ισνερ. Συνολικά οι δύο τενίστες έπαιξαν 183 γκέιμς σ’ ένα ματς που ξεκίνησε την Τρίτη 22 Ιουνίου του 2010 και ολοκληρώθηκε δύο ημέρες μετά, καθώς στο Γουίμπλεντον δεν υπάρχει δράση όταν νυχτώνει.



Το 1984, στο παγκόσμιο σκακιστικό πρωτάθλημα φάνηκε πως ο Καρπόφ θα είχε εύκολο έργο με τον κατά 12 χρόνια νεότερό του Κασπάροφ, καθώς προηγήθηκε με 4-0.

Ωστόσο, ο Κασπάροφ είχε μία ιδέα για να ανατρέψει τις εις βάρος του ισορροπίες.

Οδηγούσε εσκεμμένα σε ισοπαλία κάθε παιχνίδι προκειμένου ο Καρπόφ να αποσυντονιστεί.

Οι μήνες κυλούσαν χωρίς να υπάρχει νικητής, την ώρα που ο Καρπόφ έχανε βάρος και ενέργεια. Τελικά, οι διοργανωτές αποφάσισαν να διακόψουν τη συνάντηση που κρατούσε ήδη πέντε μήνες, επειδή υπήρχε φόβος για την υγεία των σκακιστών.



Το 1979, η Αρσεναλ χρειάστηκε να δώσει τέσσερις επαναληπτικούς για να νικήσει τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και να προκριθεί στον τέταρτο γύρο του ποδοσφαιρικού κυπέλλου Αγγλίας.

 Το πρώτο ματς είχε λήξει 1-1, το δεύτερο με 2-2, το τρίτο με 3-3, ενώ στο τέταρτο ματς οι «Λονδρέζοι» κατόρθωσαν να κάμψουν την αντίσταση της Σέφιλντ με 2-0, η οποία έπαιζε τότε στην τρίτη κατηγορία.

Οκτώ χρόνια νωρίτερα, η Οξφορντ Σίτι και η Εϊλβετσέρτς έπαιξαν έξι αγώνες για το αγγλικό κύπελλο, που είναι και το ρεκόρ.



Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη και κάτω απ’ τον «καυτό» καλοκαιρινό ήλιο, ο Φινλανδός Ασικάινεν και ο Ρώσος Κλάιν έδωσαν μάχη σώμα με σώμα για 11 ώρες και 40 λεπτά για μία θέση τον τελικό της ελληνορωμαϊκής πάλης!



 Ο Κλάιν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου εμφανίστηκε καταβεβλημένος απ’ την υπερπροσπάθεια και απολύτως φυσιολογικά ηττήθηκε απ’ τον ξεκούραστο Σουηδό, Κλάες Γιοχάνσον.



Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας κρίκετ διεξήχθη το 1939 στο Ντέρμπαν, όπου η Νότιος Αφρική αντιμετώπισε την Αγγλία.

 Ο αγώνας άρχισε στις 3 Μαρτίου και κράτησε έως τις 14 του ίδιου μήνα.

 Ωστόσο, δεν υπήρξε νικητής, αφού στις 15 Μαρτίου η αποστολή της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας έπρεπε να επιβιβαστεί στο πλοίο για να ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα.

Το παιχνίδι είχε καθαρό χρόνο δράσης 43 ώρες και 16 λεπτά.

Nίκος Γαβαλάς

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment