Monday, March 26, 2012

Εννιάχρονος κινδυνεύει να πεθάνει εάν απλά...φάει





Για τον εννιάχρονο Τζόσουα από τη Νέα Υόρκη το τι θα φάει είναι όντως θέμα ζωής και θανάτου
αφού πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα.

Η ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα είναι φλεγμονή που βλάπτει τους ιστούς του οισοφάγου ενώ προκαλεί συχνά δυσκολία στην κατάποση και έντονο πόνο στο στήθος.



Σύμφωνα με τη Daily mail, το αγοράκι είναι αλλεργικό σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα. Πίτσες, χοτ ντογκ, σάντουιτς και ό,τι άλλο λιγουρεύεται κάθε μικρό παιδάκι για τον Τζόσουα απαγορεύεται ρητά καθώς η αντίδραση του οργανισμού του ποικίλλει από το να κάνει εμετό και να έχει διάρροια μέχρι να κινδυνεύσει σοβαρά να πεθάνει.



Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ακόμα και η οσμή του φαγητού θα μπορούσε να είναι θανάσιμη και εκείνον.



Έτσι οι γονείς του πρέπει να του μαγειρεύουν φαγητό σε ειδική σχάρα, ενώ το μοναδικό φαγητό που μπορεί να τρώει άφοβα είναι οι παιδικές κρέμες. Ο 9χρονος μάλιστα λαμβάνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες από ένα σωληνάκι, τύπου ορός που συνδέεται στο στομάχι του.



"Είναι πολύ δύσκολο να μη μπορεί να φάει ό,τι τρώμε και εμείς", τονίζει ο πατέρας του μικρού.



Ο 9χρονος εξαιτίας της εν λόγω ασθένειας δε πηγαίνει σχολείο και η μητέρα του είναι και καθηγήτριά του καθώς δε γίνεται να βγει από το σπίτι.



"Ο Τζόσουα κάθε πρωί ξυπνά στις 6:45 επειδή ακούει το σχολικό λεωφορείο που περνά", αναφέρει η μητέρα του η οποία προσθέτει πως ο 9χρονος συχνά ξεσπά σε κλάματα γιατί θέλει να πάει σχολείο.



"Κάθε μέρα που περνάει και είναι ζωντανός είναι θαύμα", λέει η μητέρα του, η οποία τονίζει πως δε περνά λεπτό που να μη φοβάται για την υγεία του γιου της.








alexiptoto.com








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment