Monday, March 26, 2012

Έξι λόγοι για να... το βάλετε στα πόδια


http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/172ce13ff7d1ba54b7ec119f2e3c45e1_M.jpg

To καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και όλες μας έχουμε το
κλασικό άγχος της παραλίας, το οποίο μας οδηγεί να κάνουμε εξαντλητικές δίαιτες και γυμναστική, προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα αξιοπρεπές, έστω, θέαμα με μαγιώ. Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τα χρήματα λιγοστά, αντί να τα σπαταλάμε σε συνδρομές στα γυμναστήρια, μπορούμε απλά να... πάμε για τρέξιμο! Και ιδού 6 πολλοί σημαντικοί λόγοι για να το προτιμήσετε...







1) Είναι εύκολο

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ένα αθλητικό... σουτιέν! Επιπλέον, ξέρετε εκ γενετής να τρέχετε και άρα είναι κάτι το οποίο μπορείτε να κάνετε ολομόναχες. Ειδικές γνώσεις, φυσικά δε χρειάζονται, όπως επίσης και ειδικός εξοπλισμός, εκτός ίσως από... ακουστικά για να συνοδεύετε την άσκηση με μουσική.





2) Είναι πιο αποτελεσματικό

Σε μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, καθώς το τρέξιμο καίει πολύ περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το διάδρομο ή το stair-stepper. Ακόμα ένα πλεονέκτημα; Είναι πολύ πιο ευχάριστο να τρέχεις σε ένα πάρκο απ' ότι μπροστά από μία τηλεόραση!





3) Κάνει καλό στα γόνατα

Εν αντιθέσει με αυτά που πίστευαν οι μαμάδες, το τρέξιμο δεν επιβαρύνει καθόλου τις αρθρώσεις. Αυτό που τις επιβαρύνει είναι η παχυσαρκία και σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που δε γυμνάζονται κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από αρθρίτιδες σε σχέση με αυτούς που γυμνάζονται. Οπότε τρέξτε άφοβα...





4) Διώχνει το στρες

«Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το να κάνεις μεγάλες ρυθμικές δρασκελιές» εξομολογείται η μαραθωνοδρόμος Brooke Stevens. «Η ένταση από τον αυχένα και τους ώμους μου εξαφανίζεται και αρχίζω και σκέφτομαι πιο καθαρά». Δεν είναι τυχαίο ότι το τρέξιμο χρησιμοποιείται και για ιατρικούς σκοπούς, όπως για τη θεραπεία της κατάθλιψης και άλλων ψυχολογικών διαταραχών αλλά και στη θεραπεία ατόμων εξαρτημένα από ναρκωτικά ή αλκοόλ.





5) Καταπολεμά σοβαρές ασθένειες

Ειδικοί επισημαίνουν ότι η συστηματική άσκηση μπορεί να μειώσει σημαντικά το ρίσκο να προσβληθεί κάποιος από σοβαρές ασθένειες, ακόμα και από καρκίνο. Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που αθλούνται έχουν 24% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο σε σχέση με τα υπόλοιπα. Μία ακόμα έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες φυσιολογικού βάρους οι οποίες κάνουν συστηματικά οποιοδήποτε είδος γυμναστικής έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του στήθους. Επίσης, το τρέξιμο προφυλάσσει και από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και διαβήτη.





6) Αυξάνει τις πιθανότητες να ζήσετε περισσότερο

Στην ίσως πιο εντυπωσιακή έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στην ιστορία της υγείας, 538 άτομα που έτρεχαν συστηματικά και 423 υγιή άτομα τα οποία όμως δε γυμνάζονταν, έκαναν από το 1984 μέχρι το 2005 ετησίως ένα τεστ σχετικά με τα προβλήματα υγείας που παρουσίαζαν, καθώς περνούσαν τα χρόνια. Φυσικά οι «αθλητές» ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους υπόλοιπους, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο τέλος της έρευνας το 85% της πρώτης κατηγορίας ζούσε σε σχέση με το μόλις 66% της δεύτερης.


queen



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment