Tuesday, March 13, 2012

Κακοκαιρία με προβλήματα στις μετακινήσεις

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο αλλά και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
δημιουργεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει σήμερα όλη τη χώρα με βροχές, χιόνια, τσουχτερό κρύο και ισχυρούς ανέμους. Δεμένα είναι τα... πλοία στα λιμάνια και κλειστοί πολλοί δρόμοι στο εθνικό οδικό δίκτυο ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω.

Κοντά στο λιμάνι του Λαυρίου προσάραξε σήμερα το πρωί το φορτηγό πλοίο «Αγ. Νικόλαος» με 24 αλλοδαπούς πλήρωμα και κενό φορτίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί εισροή υδάτων. Στο σημείο σπεύδουν ρύο ρυμουλκά. Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεν εκτελούνται και τα δρομολόγια που πραγματοποιούν τα δελφίνια για Ύδρα, Ερμιόνι, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

Απαγορευτικό ισχύει και από το λιμάνι της Ραφήνας για Κυκλάδες και Μαρμάρι, αλλά και από το λιμάνι του Λαυρίου για Κέα και Κύθνο. Κλειστά είναι επίσης τα πορθμεία Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα και Πρίνου - Καβάλας.

Στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψους του Τελεφερίκ προς το καζίνο.

Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η συγκοινωνία στη διάβαση του ποταμού Λίσσου (Αγ. Μαρίνα στον Ίμερο Ροδόπης) και η διάβαση του ποταμού Κομψάτου (στο Μωσαϊκό Ροδόπης).

Στην Καρδίτσα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή οδό Μαγούλας Καρδίτσας - Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, λόγω υπερχείλισης υδάτων του παραπόταμου Αυλάκι.

Πλημμύρησαν περίπου 600 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο Δ.Δ. Μαγούλας του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας και ο ίδιος αριθμός στρεμμάτων στο Δ. Δ. Κόρδας του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί επίσης στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Φουρνά (θέση Βράχος) και στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου Βελουχίου, στην Ευρυτανία.

Στην Ηλεία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Τριπόλεως - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Προβλήματα υπάρχουν και στην Αχαΐα, όπου διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει από την κοινότητα Περιστέρας έως το Χ/Κ Καλαβρύτων, στον δρόμο Φτέρης-Καλαβρύτων και Αροανίας - Τριποτάμων (Θέση Αγρίδι).

Παράλληλα, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας.Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να ισχύει η από 12-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την οποία κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 οικισμοί του Νομού Γρεβενών: Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνα, Καλλονή, Δασύλλιο, ’γ. Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρι, Μοναχήτι, Τρίκωμο, Πρόσβορο, Κρανιά, Πηγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδωνιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο.


tromaktiko

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment