Tuesday, March 13, 2012

«Οι γυναίκες είναι κακές», λέει η επιστήμη




Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση ψυχολογίας Aggressive Behavior φαίνεται να επιβεβαιώνει (για άλλη μία φορά) το στερεότυπο της γυναίκας ως σκληρή και αδυσώπητη.










Η μελέτη που συνέγραψε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ottawa, Tracy Vaillancourt, δείχνει ότι οι γυναίκες είναι εξελικτικά προγραμματισμένες να δρουν επιθετικά -ακόμα και άσχημα- απέναντι σε γυναίκες που θεωρούμε πιο σέξι. Η έρευνα κατέγραψε τη συμπεριφορά 86 Καναδών γυναικών στην αντίδρασή τους σε μία νέα γυναίκα που έμπαινε στο δωμάτιο της έρευνας. Όταν η νεαρή κοπέλα ήταν ντυμένη συντηρητικά, με παντελόνι και t-shirt, σε μεγάλο ποσοστό οι συμμετέχουσες στην έρευνα την αγνοούσαν. Αλλά όταν η κοπέλα ήταν ντυμένη σέξι, με στενή φούστα και κοντό τοπ, οι συμμετέχουσες στην έρευνα σε ποσοστό 97% αντέδρασαν "ανάρμοστα".



“Όταν οι γυναίκες εμφανίζονται ως διαθέσιμες σεξουαλικά, αυτό διαταράσσει την ισορροπία της ομάδας", εξήγησε η συγγραφέας της έρευνας Tracy Vaillancourt στο κανάλι ABC." Γι' αυτό και είναι προς το συμφέρον της ομάδας να τιμωρήσουν τις γυναίκες που παραβιάζουν τον άγραφο κανόνα".



Τι αξία βέβαια έχει μία έρευνα που "αποδεικνύει" ότι οι γυναίκες πάσχουν από... κακή συμπεριφορά; Μήπως αυτή πληροφορία απλά μας πηγαίνει πίσω... πολύ πίσω;



"Δεν θα ήθελα ποτέ να πλήξω την κοινότητα γυναικών που έχουν δουλέψει σκληρά για να επιτύχουν ό,τι έχουν κάνει. Αλλά συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο και αυτό μας κρατάει πίσω - επομένως ας το αναγνωρίσουμε. Δεν είναι στερεότυπο, αλλά πραγματικότητα, όσο ενοχλητικό και αν είναι αυτό", τονίζει η ερευνήτρια.



“Ίσως την επόμενη φορά που θα δεις κάποια ντυμένη με ρούχα που θεωρείς ανάρμοστα", επισημαίνει η Vaillancourt "αντί να κάνεις σχόλια ή άσχημες σκέψεις, θα είσαι πλέον περισσότερο διατεθειμένη να της δώσεις μία ευκαιρία".



newspost.gr











ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment