Wednesday, March 7, 2012

Το κίνημα της πατάτας σπρώχνει τις τιμές προς τα κάτω...

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το κίνημα κατάργησης των μεσαζόντων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται πλέον και η "θεσμική" αγορά
. Όπως σήμερα παρουσιάζει το protothema.gr ήδη γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποφάσισαν ευθυγραμμιζόμενες με τη νέα....κατάσταση που διαμορφώνουν τα κινήματα πολιτών - παραγωγών, να μειώσουν τις τιμές τους. Έτσι, όπως κατέγραψε η κάμερα μας, σε γνωστή αλυσίδα λιανικής τροφίμων (από τις πρώτες σε τζίρους), οι πατάτες πωλούνται σε τιμή 0,34 ευρώ/ το κιλό. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως οι πατάτες είχαν φθάσει να πωλούνται έως και μέχρι 0,75 ευρώ/ κιλό. Άρα οι λαϊκές αντιδράσεις έφεραν μια μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 50% και πλέον!

Την ίδια στιγμή, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ πιέζουν ξεκάθαρα πλέον τα κυκλώματα χονδρεμπορίου να προβούν σε μεγάλες μειώσεις στις τιμές των αμνοεριφίων ώστε να μην υπάρξουν απώλειες τζίρων μέσα στην πασχαλινή περίοδο. Στόχος των αλυσίδων Carrefour, Βερόπουλος και ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η τιμή να φθάσει περίπου στα 6,5 ευρώ το κιλό.

Σαν να μην έφθανε αυτό και το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας ετοιμάζει δράση κατά των χονδρεμπόρων οι οποίοι επί σειρά ετών κερδίζουν σε απίστευτα μεγάλα ποσοστά. Δεν είναι τυχαίες οι αποκαλύψεις ότι οι χονδρέμποροι λειτουργούν με περιθώρια κέρδους άνω του 100% σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής στενόττηας για το σύνολο των καταναλωτών.

Εντύπωση πάντως σε όλα αυτά προκαλεί το γεγονός πως ακόμα καμία καταναλωτική οργάνωση δεν έχει προχωρήσει σε επίσημο κάλεσμα μποϊκοτάζ προϊόντων στα οποία το χονδρεμπόριο έχει υπερκέρδη. Κι αυτό διότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι περισότερες καταναλωτικές οργανώσεις αυτήν την περίοδο ασχολούνται περισσότερο με τις χρηματοδοτήσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ που περιμένουν από το Κράτος!



http://www.trelokouneli.gr/



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment