Tuesday, March 13, 2012

Γυρεύουν τη λύτρωση σε θολά μονοπάτια - Φθηνά ναρκωτικά ελέω κρίσης





Τα όνειρα ποτέ δεν κόστιζαν. Ακόμα και σήμερα όνειρα μπορούμε να κάνουμε όλοι. Όλοι επίσης έχουν δικαίωμα και ελπίζουν σε μια..
. αυριανή καλύτερη ημέρα. Άλλωστε όπως μας έχουν πει, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
















Για κάποιους όμως τα όνειρα και οι ελπίδες περνούν μέσα από θολά μονοπάτια. Αποφασίζοντας όμως κάποιος να περπατήσει αυτά τα μονοπάτια, κάποια στιγμή θα πάψει να ονειρεύεται, θα πάψει να ελπίζει.











Γιατί αυτά τα μονοπάτια, δεν οδηγούν πουθενά. Μονάχα ξεγελούν.











Ο υπεύθυνος της μονάδας συμβουλευτικής στα Χανιά του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, κύριος Γιώργος Γαβριλάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr αναφέρθηκε στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και στις διεξόδους που κάποιοι ψάχνουν προκειμένου να δραπετεύσουν από τη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα και τα προβλήματα της.











Όπως είπε ο κ. Γαβριλάκης η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις ακόμα και στο είδος των ναρκωτικών ουσιών που έχουν εμφανιστεί στα "στέκια" των χρηστών.











"Έχουν εμφανιστεί νέα ναρκωτικά που είναι πολύ πιο φθηνά. Αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές υπάρχει μια ουσία με την ονομασία "σίσα" ή "σίσε", μια κρυσταλική μεθαμφεταμίνη που παράγεται από τα υγρά της μπαταρίας του αυτοκινήτου και κοστίζει περίπου 120 ευρώ το κιλό. Είναι μια ουσία καυστική για τον οργανισμό και όσοι τη χρησιμοποιούν, μετά από τρείς μήνες έχουν την όψη ενός γέρου ανθρώπου."











Όπως είπε ο κ. Γαβριλάκης περιπτώσεις χρήσης αυτής της ουσίας έχουν διαπιστωθεί και στα Χανιά, καθώς οι συνέπειές της σε πρώτη φάση είναι ανάλογες με αυτές της κοκαΐνης, ενώ είναι πολύ εύκολη στην παραγωγή της.











"Επίσης μια άλλη ουσία πολύ φθηνή, προερχόμενη από την Ταϋλάνδη, εξαιτίας της οποίας στην Κρήτη ήδη θρηνούμε τέσσερα θύματα, είναι μια συνθετική μορφή ηρωίνης που ονομάζεται "ταί", και που λόγο της καθαρότητάς της ρίχνει τους χρήστες σε κώμα και τους οδηγεί στο θάνατο."











Ο υπεύθυνος της μονάδας συμβουλευτικής στα Χανιά του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, παράλληλα σημείωσε πως επίσημα στοιχεία για αύξηση στις διάφορες μορφές εξάρτησης δεν υπάρχουν.











Τόνισε όμως πως "αυτό που όμως παρατηρούμε είναι μια αύξηση των περιπτώσεων της χρήσης των νόμιμων εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι έφηβοι κυρίως στρέφονται στο διαδίκτυο, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία στρέφονται κυρίως στο αλκοόλ και το τζόγο, πιστεύοντας πως με το οινόπνευμα θα ξεχαστούν, ή πως με το τζόγο θα πιάσουν την "καλή."











Τέλος σε ότι αφορά τις επισκέψεις που δέχεται ο συμβουλευτικός σταθμός στα Χανιά όπως είπε ο κ. Γαβριλάκης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε ποσοστό 500% !























ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment