Tuesday, March 20, 2012

Μπαμπινιώτης: Εγκαίρως στα σχολεία τετράδια πανελλαδικών και βιβλία


Διαβεβαιώσεις για την έγκαιρη εκτύπωση των τετραδίων των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και
την έγκαιρη παράδοση των σχολικών βιβλίων στα σχολεία για την προσεχή σχολική χρονιά παρέσχε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης. Όπως είπε, τα τετράδια και το απαραίτητο υλικό....





για τις πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι έτοιμα στις 30 Απριλίου. Δεσμεύθηκε ακόμη ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου θα παραδοθούν όλα τα βιβλία σε γυμνάσια και λύκεια και έως τις 20 Αυγούστου στα δημοτικά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σχετικά με το «νέο λύκειο» και το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων, πρόταση που είχε διαμορφωθεί υπό την πρώην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι τελικά δεν μπορούσε να προωθηθεί στην παρούσα χρονική συγκυρία, καθώς οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ζήτησαν περαιτέρω διάλογο. «Δεν είμαι πολιτικός, να επιμείνω να περάσει τώρα για να το πιστωθώ», είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι αυτή δεν θα πρέπει να είναι τιμωρητικού χαρακτήρα. Αντίθετα, πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν αρνητική αξιολόγηση θα πρέπει να βοηθηθούν για να διορθώσουν τα αρνητικά σημεία και όχι να απολυθούν ή να τιμωρηθούν με κάποιο τρόπο. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να αξιολογούνται όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε και στο νόμο για τα πανεπιστήμια, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να εφαρμοσθεί και προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις του με τους πρυτάνεις είχαν στόχο να αποκατασταθούν οι σχέσεις πανεπιστημίων – υπουργείου Παιδείας και να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα σε κλίμα συνεργασίας και δικαιοσύνης. Πάντως, δήλωσε ότι δεν είναι της λογικής να ασκεί πιέσεις μέσω της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων.

Για το ζήτημα με τους διορισμούς των κοσμητόρων, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι ένα άτομο με τόσο σημαντικές αρμοδιότητες θα έπρεπε να εκλέγεται.

Σχετικά με το θέμα των κινητών τηλεφώνων που «κόπηκαν» πρόσφατα στο υπουργείο γιατί δεν είχαν πληρωθεί μεγάλοι λογαριασμοί, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους τηλέφωνα καθώς δεν είναι στην πολιτική του να δημιουργεί οικονομικές σχέσεις. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι έχει αρνηθεί το μισθό του υπουργού.


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment