Friday, March 16, 2012

Βραβεύτηκε το παλτό - ομπρέλα που έφτιαξε Ελληνίδα!



Το παλτό-ομπρέλα, μια ελληνική εφεύρεση, κατάφερε να ενθουσιάσει κριτικούς και κοινό και να κατακτήσει τη...




δεύτερη θέση στον κορυφαίο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό σχεδίου στην Ιταλία.



Η εφεύρεση της σχεδιάστριας Νάνσυς Λειβαδίτου, ανάλογα με το πώς θα φορεθεί, είτε ως παλτό είτε ως ολόσωμη φόρμα, διαθέτει ένα επιπλέον αξεσουάρ, μια ειδική κατασκευή που αντικαθιστά την κλασική κουκούλα που όλοι γνωρίζουμε.



«Το παλτό είναι κατασκευασμένο από ειδικό αδιάβροχο ύφασμα, το οποίο θα μπορούσε να βγει σε διαφορετικές εκδοχές, σχέδια, αλλά και χρώματα» λέει στην «Espresso» η Νάνσυ Λειβαδίτου, η οποία για παραπάνω από έναν μήνα προσπαθούσε να δώσει την τελική μορφή στο πρωτότυπο σχέδιό της. «Αυτό που μου πήρε αρκετό διάστημα ήταν η σχεδίαση της κουκούλας. Ο σκελετός της είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο και πλαστικό (fiberglass), ενώ είναι και επενδυμένη με αδιάβροχο ύφασμα. Η σχεδίαση και η κατασκευή του πρώτου πειραματικού αδιάβροχου διήρκησε λιγότερο από έναν μήνα. Υπάρχουν όμως κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιωθούν ακόμα».



Το παλτό-ομπρέλα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό A' Design Award and Competition που διεξήχθη στην Ιταλία και διακρίθηκε με το βραβείο Silver A' Design Award στην κατηγορία Fashion and Jewellery Design.



«Είμαι ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι το προϊόν που σχεδίασες και με τόση αγάπη δημιούργησες, αφορά ένα ευρύτερο κοινό» εξομολογείται η Νάνσυ Λειβαδίτου, που αισθάνεται υπερήφανη για τη βράβευσή της.



«Στον διαγωνισμό επίσης υπήρξαν δύο ακόμη συμμετοχές ελληνικών ομάδων που πήραν διάκριση στις κατηγορίες της Αρχιτεκτονικής και του Packaging, και ενός αρχιτέκτονα στον σχεδιασμό επίπλου. Είναι αισιόδοξο ότι ακόμα και σε μια δύσκολη περίοδο της χχώρας μας οι Ελληνες αρχιτέκτονες και σχεδιαστές είναι πάντα μπροστά».



Η δημιουργία αυτής της ιδιαίτερης κατασκευής δεν ήταν μια απλή υπόθεση για τη σχεδιάστρια, καθώς η ίδια από τότε που σπούδαζε στη Νέα Υόρκη αναζητούσε λύσεις που θα αντικαθιστούσαν μια και καλή τις κλασικές ομπρέλες.



«Οταν μετακόμισα για σπουδές στη Νέα Υόρκη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια με ειδικότητα στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό (Advanced Architectural Design), συνειδητοποίησα πόσο επηρέαζε η βροχή την καθημερινότητα των κατοίκων. Από την άλλη πλευρά, ο περιορισμός που προκαλούσε στην κίνηση του σώματος η χρήση της ομπρέλας με ενοχλούσε αφάνταστα. Οταν επέστρεψα στην Ελλάδα αποφάσισα να μετατρέψω αυτή την εμπειρία μου σε σχεδιασμό και ξεκίνησα να φτιάχνω ένα μέσο προστασίας από τη βροχή που θα άφηνε μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση και τη φυσική δραστηριότητα».



Τελικά τα κατάφερε και το παλτό-ομπρέλα έχει αρχίσει ήδη να έχει μεγάλη ανταπόκριση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. «Υπήρξαν πολλοί δημοσιογράφοι που μου ζήτησαν να τους στείλω ένα αδιάβροχο για να το δοκιμάσουν και να κάνουν ρεπορτάζ πάνω σε αυτό» λέει η δημιουργός.



«Εχει απίστευτο ενδιαφέρον όλο αυτό που έχει συμβεί στη ζωή μου και εύχομαι και η νέα μου ιδέα με το εναλλακτικό τραπέζι να έχει ακριβώς την ίδια ανταπόκριση».













ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment