Friday, March 16, 2012

Βρετανός υποδύθηκε τον δικηγόρο για να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο φίλο του

Ούτε σε αστυνομικά διηγήματα δεν θα μπορούσε ο δικαστής του ποινικού δικαστηρίου του Πλύμουθ να φανταστεί αυτό που έκανε ο David Evans...
στη δίκη ενός φίλου του , που κατηγορούνταν για καλλιέργεια κάνναβης. Ο Evans ντύθηκε με το επίσημο ένδυμα του δικηγόρου και παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ως νομικός εκπρόσωπος του Terry Moss, παρότι δεν είχε σχετικές διαπιστεύσεις.

Ο δικαστής, Stephen Wildblood, αρχικά παραξενεύτηκε από την περίεργη εμφάνιση του φερόμενου δικηγόρου, αφού φορούσε το επίσημο ένδυμα των δικηγόρων που αγορεύουν σε πολιτικά δικαστήρια και από πάνω την περούκα των ποινικολόγων. «Αν και υπάρχουν κάποιες περιστάσεις, στις οποίες απαιτείται ο δικηγόρος να φορά περούκα, η εμφάνιση του Evans αμέσως μου κίνησε την προσοχή, γιατί ήταν περίεργη. Εξεπλάγην, όταν είδα ότι συνδύασε τις επίσημες ενδυμασίες δικηγόρων από διαφορετικά δικαστήρια», σχολίασε ο Wildblood.

Επιπλέον, ο «δικηγόρος» του Moss υπέπεσε σε αρκετά εξόφθαλμα νομικά σφάλματα, τα οποία θα ήταν αδιανόητα ακόμη και για φοιτητή νομικής. «Κάποιοι από τους ισχυρισμούς που υπέβαλε γραπτώς ο συνήγορος, περιείχαν βασικού επιπέδου νομικά σφάλματα, πράγμα που με ανησύχησε» , ανέφερε ο δικαστής.
Προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητα του «δικηγόρου», ο δικαστής Wildblood έκανε ένα διάλειμμα στη δίκη, στη διάρκεια του οποίου αναζήτησε τον Evans στο διαδίκτυο, ενώ επικοινώνησε και με τον Δικηγορικό Σύλλογο και την Ένωση Ποινικολόγων. Όταν δεν βρέθηκε κανένας διαπιστευμένος δικηγόρος με τα στοιχεία του Evans, ο δικαστής συνέχισε την εκδίκαση της υπόθεσης, με στόχο να ξεσκεπάσει τον απατεώνα. Συγκεκριμένα, του ζήτησε να του αναφέρει ενάριθμα τις διατάξεις στις οποίες στηρίζει την υπεράσπιση του πελάτη του. Ο Evans αρχικά παρίστανε ότι δεν θυμόταν και ντρεπόταν, μέχρι που τελικά παραδέχθηκε ότι δεν ήταν πραγματικός δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Evans και ο κατηγορούμενος Moss είχαν συναντηθεί, ενόσω βρίσκονταν και οι δύο στη φυλακή. Ο απατεώνας «δικηγόρος» πλέον κατηγορείται επειδή παρουσιάστηκε ως δικηγόρος, ενώ δεν ήταν, κι επειδή εξαπάτησε το δικαστήριο παριστάνοντας κάποιον άλλον. «Ο κύριος Evans δεν υπήρξε ούτε κατά διάνοια αφελής. Γνώριζε πολύ καλά ότι δεν νομιμοποιούνταν να εκπροσωπήσει νομικά τον Moss. Γνώριζε πολύ καλά ότι δεν είχε δικαίωμα να παρουσιαστεί ως δικηγόρος στο δικαστήριο, ούτε να φορέσει την επίσημη ενδυμασία του δικηγόρου, ούτε να αγορεύσει και να προβεί σε διαδικαστικές πράξεις στο πλαίσιο της δίκης, όπως και έκανε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας για τη δίωξη του Evans.




platanum







ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment