Wednesday, March 14, 2012

Εκπαιδεύοντας όλη την οικογένεια



http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/f2555c3533ffb2cfed3f714bb4d015e1_M.jpgΗ καθαριότητα και η περιποίηση του σπιτιού μπορούν να γίνουν στον μισό χρόνο...


αν μάθετε τα βασικά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. 

Οι δουλειές του σπιτιού είναι κάτι που όλοι λίγο-πολύ βαριόμαστε να κάνουμε –εντάξει, σβήστε το «λίγο-πολύ», τις βαριόμαστε του θανατά. Για εσάς όμως που δεν μένετε μόνοι σας αλλά έχετε δημιουργήσει οικογένεια και είστε παραπάνω από δύο άτομα μέσα στο σπίτι, οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να τελειώσουν στο πι και φι , ή στην περίπτωση μερικών, να μην χρειαστεί καν να γίνουν.







Πως γίνεται αυτό, θα ρωτήσετε. Πολύ απλά, εκπαιδεύοντας τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και δημιουργώντας πρακτικές λύσεις που θα βοηθήσουν τόσο εσάς όσο και τους υπόλοιπους να κρατήσετε το σπίτι περιποιημένο και καθαρό:





Όσο περισσότερα άτομα έχετε που ζουν και τρώνε μέσα στο σπίτι, τόσο περισσότερη βοήθεια μπορείτε να πάρετε για να το συμμαζέψετε. Κάντε το καθάρισμα της κουζίνας μετά το μαγείρεμα κάτι σαν οικογενειακό κανόνα, δίνοντας από ένα καθήκον στον καθένα έτσι ώστε να συνεργαστείτε όλοι μαζί για να τελειώσετε μια ώρα αρχύτερα και χωρίς κούραση.

Μάθετε σε όλα τα μέλη της οικογένειας να πηγαίνουν το πιάτο και τα ποτήρια τους στον νεροχύτη μετά από κάθε γεύμα, καθώς και να τους ρίχνουν νερό. Μπορεί να μην είναι τίποτα γι' αυτούς, σίγουρα όμως θα σας γλιτώσει από αρκετό επιπλέον χρόνο καθαρισμού και συμμαζέματος.

Πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, γεμίστε τον ένα νεροχύτη με ζεστό νερό και λίγο υγρό πιάτων. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μπορείτε να πετάτε εκεί μέσα όλα τα σκεύη που δεν θα χρειαστείτε πλέον, ούτως ώστε να πλυθούν αμέσως τα πολλά υπολείμματα και να μην ξεραθούν πάνω στις επιφάνειες, ταλαιπωρώντας σας μετά στο καθάρισμα.

Δημιουργήστε ένα «Οικογενειακό cd για δουλειές στο σπίτι», και αφήστε το κάθε μέλος της οικογένειας να επιλέξει τα κομμάτια που θέλει να ακούει ενώ θα κάνει τις δουλειές που θα του έχετε αναθέσει. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν και όλοι θα δουλέψουν με περισσότερη διάθεση, κάνοντας τις δουλειές παιχνίδι και τελειώνοντας γρηγορότερα.

queen.gr












ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment