Sunday, March 25, 2012

Γυναίκες που έφεραν τα πάνω κάτω

Γυναίκες που έφεραν τα πάνω κάτω
Ο ρόλος των γυναικών στο παρελθόν, μέσα στην κοινωνία, ήταν περιορισμένος, καθώς...


δεν είχαν πολλά δικαιώματα και προτεραιότητα τους ήταν να φροντίζουν την οικογένεια τους.



Υπήρχαν όμως μερικές γυναίκες που έσπασαν αυτά τα δεσμά και επαναστάτησαν, προκαλώντας με τις πράξεις τους. Οι γυναίκες αυτές έμειναν γνωστές στην ιστορία είτε επειδή ήταν λεσβίες είτε επειδή ήταν μανιακοί δολοφόνοι.



Για να δούμε λοιπόν μερικές από τις γυναίκες αυτές…





Η Bettie Page ήταν pinup μοντέλο κατά τη δεκαετία του ’50 και είχε αποκτήσει τον τίτλο βασίλισσα των pinup. Η Bettie ήταν από τα πρώτα μοντέλα που βρέθηκαν στο εξώφυλλο του περιοδικού «Playboy» και είχε γίνει γνωστή για το σαδομαζοχιστικό της μόντελινγκ.







Η Bonnie Parker είχε γίνει γνωστή με τον σύντροφό της Clyde για τις εγκληματικές τους πράξεις στην Αμερική κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Η Bonnie ήταν μέλος συμμορίας, η οποία έκλεβε και σκότωνε απλούς πολίτες.







Η Sidonie Gabrielle Colette, που ήταν γνωστή με το ψευδώνυμό της Colette, ήταν γαλλίδα μυθιστοριογράφος και performer. Η Colette διατηρούσε σχέσεις με το αντρικό αλλά και το γυναικείο φύλο. Μάλιστα, μια παράσταση της στο Moulin Rouge ακυρώθηκε καθώς αντάλλαξε ένα παθιασμένο φιλί με συμπρωταγωνιστή της.







Η Cleopatra VII ήταν η τελευταία φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου και ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε το sex appeal της, για να πάρει αυτό που θέλει.







Η Joanna Hifferman ήταν μοντέλο από την Ιρλανδία κατά τον 19ο αιώνα και αποτέλεσε μούσα πολλών καλλιτεχνών. Μάλιστα, κυκλοφορούσαν φήμες ότι διατηρούσε παράλληλα σχέσεις με τους καλλιτέχνες για τους οποίους πόζαρε.







Η Lady Godiva ήταν αρχόντισσα του 11ου αιώνα η οποία έγινε γνωστή για την γυμνή της βόλτα στην πόλη πάνω σε άλογο. Η Godiva ένιωθε άσχημα για τις φορολογίες που επέβαλλε ο σύζυγός της και προκειμένου να τον πείσει να ανακουφίσει τον λαό, αποφάσισε να κυκλοφορήσει γυμνή στην πόλη.







Η Mary I ήταν η βασίλισσα της Αγγλίας από το 1553 μέχρι και το 1558. Της είχε αποδοθεί ο τίτλος «Bloody Mary» καθώς κατά την διάρκεια της βασιλείας της κάηκαν στην πυρά πάνω από 280 άνθρωποι που διαφωνούσαν με τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.







Η Isadora Duncan ήταν αμερικανίδα χορεύτρια, η οποία προκάλεσε καθώς ήταν bisexual, κομμουνίστρια, έκανε παιδιά εκτός γάμου και παντρεύτηκε Ρώσο ποιητή 18 χρόνια μικρότερο της.







Η Elizabeth Bathory ήταν κόμισσα της Ουγγαρίας τον 16ο αιώνα και είναι η πιο γνωστή κατά συρροή γυναίκα δολοφόνος στην ιστορία. Απέκτησε τον τίτλο «Bloody Countess» καθώς βασάνισε και σκότωσε εκατοντάδες γυναίκες και νεαρές κοπέλες, φτάνοντας σε σύνολο τις 650. Χρησιμοποιούσε διάφορες μεθόδους βασανισμού, όπως λιωμένο κερί, μαχαίρια, τσιμπήματα εντόμων καθώς και πάγωμα.







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment