Tuesday, March 20, 2012

Υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Φουκουσίμα


Υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Φουκουσίμα

Το πλάνο προβλέπει πλωτές αεροτουρμπίνες και σταθμό ηλεκτροπαραγωγής

Ένα χρόνο μετά το σεισμό και το τσουνάμι που ισοπέδωσαν την ανατολική ακτή της Ιαπωνίας και προκάλεσαν το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, όμιλος ιαπωνικών εταιρειών σχεδιάζει την κατασκευή ενός πειραματικού υπεράκτιου αιολικού πάρκου κοντά στη μονάδα Νταΐτσι.



Επικεφαλής του κονσόρτσιουμ είναι η ιαπωνική εταιρεία Marubeni, ενώ συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο του Τόκυο και οι Mitsubishi, Mitsubishi Heavy Industries, IHI Marine United, Mitsui Engineering & Shipbuilding, Nippon Steel, Hitachi, Furukawa Electric, Shimizu και Mizuho Information & Research.



Το κονσόρτσιουμ υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.



Το πλάνο προβλέπει την κατασκευή τριών πλωτών αεροτουρμπινών και έναν πλωτό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής πολύ κοντά στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα.



Μια πλωτή ανεμογεννήτρια ισχύος 2 μεγαβάτ θα εγκαταστήσει η Fuji Heavy Industries μες το έτος, ενώ τον πλωτό σταθμό ισχύος 66 κιλοβόλτ θα παράσχει η Hitachi.



Στη δεύτερη φάση του σχεδίου θα προστεθούν δύο ανεμογεννήτριες ισχύος 7 μεγαβάτ έκαστη από τη Mitsubishi Heavy Industries μεταξύ 2013 και 2015.



Κυβέρνηση και εταιρείες ευελπιστούν πως το σχέδιο θα αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στη ρημαγμένη από το τσουνάμι περιοχή.



Έξυπνα δίκτυα



Παράλληλα, η Ιαπωνία ένα χρόνο μετά τη Φουκουσίμα στρέφει το βλέμμα της στα έξυπνα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με αναφορά της Zpryme Research & Consulting.



Στην έκθεση της με τίτλο “Ιαπωνία: το τσουνάμι ‘ξυπνάει’ τα Έξυπνα Δίκτυα” η εταιρεία εκτιμά πως η αγορά έξυπνων δικτύων θα αναπτυχθούν με ρυθμό 63,8% από το 2011 ως το 2016. Αυτό σε όρους κόστους σημαίνει αύξηση από 1 δισ. δολάρια σε 7,4 δισ. δολάρια, ενώ σε όρους ισχύος από 1,04 δισ. κιλοβατώρες σε 1,09 δισ. κιλοβατώρες.



“Η μείωση των δυνατοτήτων του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας μετά το κλείσιμο πολλών εργοστασίων έχει ανισχύσει τη ζήτηση για έξυπνα δίκτυα” αναφέρει η έκθεση.



Τα επόμενα 18 χρόνια αναμένεται να επενδυθούν 1,7 τρισ. δολάρια στον εκσυγχρονισμό των δικτύων ηλεκτρισμού συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων δικτύων.



Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε την Tokyo Electric Power Company να λάβει προσφορές για 17 εκατομμύρια έξυπνους μετρητές ως το 2019 ώστε να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα κατά 1,3 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία.







ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment