Saturday, March 17, 2012

Ριόλο Αχαΐας: Πυροβόλησε τα σκυλιά της γειτόνισσας του και σκότωσε το ένα



Στις 7 Μαρτίου, όπως αναφέρει, η Σία Σοφιανοπούλου
, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας (Σ.Π.Α.Ζ.Α.) «Τα Φιλαράκια», στο Ριόλο Αχαΐας, ο Διονύσης Γιαννόπουλος, ισχυρίστηκε, ότι ο ...

σκύλος της γειτόνισσας του Άννας Καλογεροπούλου (το σπίτι της είναι 200 μέτρα μακριά από το δικό του), μπήκε στην αυλή του, που είχε το κοτέτσι και τους δύο δεμένους σκύλους του και έφαγε ένα κοτόπουλο.

Χωρίς μάλιστα να μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του, καθώς οι γείτονες δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο και ισχυριζόμενος επίσης, ότι δεν γνώριζε ποιανού ήταν ο σκύλος, πυροβόλησε τα δύο σκυλιά της κας Καλογεροπούλου με την κυνηγετική του καραμπίνα, το ένα το σκότωσε, ενώ το δεύτερο τραυματίστηκε σοβαρά.

Το έγκλημα διαπράχθηκε μάλιστα μπροστά στο σπίτι της κας Καλογεροπούλου και μπροστά σε αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είναι γείτονας τους.

Ο ισχυρισμός του δράστη κατά πάσα πιθανότητα είναι εντελώς προσχηματικός, χωρίς βέβαια να σημαίνει, ότι και αν ακόμη είναι αληθινός, ο άνθρωπος αυτός έχει το δικαίωμα να πυροβολήσει και να σκοτώσει έναν σκύλο.

Το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ειδοποιήθηκε αμέσως για το έγκλημα όπως και ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας «Τα Φιλαράκια». Η Αστυνομία όμως έφθασε στον τόπο, του εγκλήματος, με σχετική καθυστέρηση και χωρίς το απαραίτητο εισαγγελικό ένταλμα για την σύλληψη του δράστη, (αφού η δίωξη γίνεται αυτεπάγγελτα) με αποτέλεσμα ο δράστης να κρυφτεί στο σπίτι του και να αποφύγει την διαδικασία του αυτοφώρου.

Εναντίον του έγινε μήνυση από την οικογένεια της Άννας Καλογεροπούλου, και θα ακολουθηθεί η νόμιμη δικαστική οδός. Οι φιλόζωοι, έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αναμένουν την επιβολή της μέγιστης ποινής για τον δράστη, όπως προβλέπει ο νέος νόμος 4039/12 για τις περιπτώσεις κακοποιήσεων και θανατώσεων ζώων.


zoosos


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment