Monday, March 12, 2012

Οι γυναίκες πονούν περισσότερο





Nέα έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford, που εξέτασε ιατρικά αρχεία ασθενών, ανακάλυψε ότι γενικά οι γυναίκες αναφέρουν...










υψηλότερα επίπεδα πόνου σε σχέση με τους άντρες.











Ερευνητές επισκόπησαν ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία ασθενών. Ασθενείς σε συγκεκριμένα νοσοκομεία που έχουν ηλεκτρονικά αρχεία, αναφέρουν το αίσθημα πόνου, συνήθως με τη μορφή σκορ σε κλίμακα 0 έως 10.











Ο καθηγητής Dr. Atul Butte, επισκόπησε 160.000 αναφορές για τον πόνο, 72.000 ασθενών και ανακάλυψε χάσμα ανάμεσα στα 2 φύλα.











Σε πολλές περιπτώσεις, η αναφερθείσα διαφορά πλησίαζε τη μονάδα, στην κλίμακα 1 έως 10. Μια βελτίωση στο σκορ πόνου κατά μια μονάδα υποδεικνύει ότι το παυσίπονο δρα. Επομένως, τα στοιχεία εκτός από στατιστικά σημαντικά είναι επίσης κλινικώς σημαντικά. Ο Butte πρόσθεσε ότι χρησιμοποιούν τα στοιχεία ως κατώφλι για το πότε θα αρχίσει η χορήγηση παυσίπονων και αν θα χορηγήσουν αρκετά παυσίπονα σε κάποιον με αρκετό πόνο. Χρειάζεται επομένως η κατανόηση ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα 2 φύλα.











Καθώς τα στοιχεία βασίζονταν σε αναφορά του ίδιου του ασθενούς, η εξήγηση για τη διαφορά μπορεί να είναι ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο έτοιμες να αναφέρον πόνο. Καθώς τα στοιχεία συχνά συλλέγονται από νοσηλεύτριες, οι άντρες πιθανόν είναι περισσότερο διστακτικοί να παραδεχτούν τον πόνο τους σε γυναίκες νοσηλεύτριες. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι ενδεχομένως το θέμα είναι ορμονικό.











Ο Dr. Prasad Movva, από το πρόγραμμα χρόνιου πόνου Kaiser San Jose, δήλωσε ότι δεν γνωρίζουμε γιατί οι αντιδράσεις στον πόνο είναι σε υψηλότερο επίπεδο στις γυναίκες και αν ευθύνονται ψυχολογικοί ή ορμονικοί λόγοι. Ωστόσο, η παρούσα έρευνα είναι μια καλή αρχή, πρόσθεσε.











Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Journal of Pain.
























ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment