Wednesday, March 28, 2012

«Χείρα βοηθείας» στα Πανεπιστήμια από Μπαμπινιώτη


Επταμελή επιτροπή πρυτάνεων με στόχο να συντάξουν πόρισμα για τη
διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης. Ο υπουργός, επεσήμανε επίσης ότι οι Σύγκλητοι θα εγκρίνουν....




προυπολογισμούς , αποδεχόμενος στην ουσία , το αίτημα των πρυτάνεων, ενώ όπως επεσήμανε ο νόμος για τα Πανεπιστήμια θα εφαρμοσθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπέρ της εφαρμογής του νόμου υπερθεμάτισαν ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, διευκρινίζοντας ότι ο νόμος για τα Πανεπιστήμια θα «προχωρήσει» και με την επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι.

Σε ό,τι αφορά στη τροπολογία με τις μετεγγραφές και τα ιδιωτικά σχολεία, ο κ. Μπαμπινιώτης ξεκαθάρισε ότι θα ενταχθούν σε επόμενο νομοσχέδιο που πιθανότατα να είναι του υπουργείου Μεταφορών ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα γυρίσουμε πίσω στο καθεστώς των μετεγγραφών αλλά ρυθμίζονται τα θέματα των πολυτέκνων.

Σε ό,τι αφορά στα ιδιωτικά σχολεία,ο κ. Μπαμπινιώτης ξεκαθάρισε ότι έχει κάνει αναστολή της ιδιότητας του ως πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής , επισημαίνοντας ότι δεν έχει συμβούλους ούτε στο υπουργείο, παρά μόνο αποσπασμένους υπαλλήλους.

Το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο θα ψηφισθεί από τη νέα κυβέρνηση , ενώ από φέτος στη Β΄λυκείου μπαίνουν ως μαθήματα επιλογής η Πολιτική, το Δίκαιο και η Οικονομία. Ο κ. Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι τα έως τις 3 Μαίου θα είναι έτοιμα τα τετράδια των Πανελλαδικών και έως τις 20 Αυγούστου θα έχουν πάει όλα τα βιβλία στα σχολεία.
protothema



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment