Tuesday, March 20, 2012

Το Facebook θα ασκήσει αγωγή κατά του Mark Zuckerberg...;




Ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας, ο Rotem Guez, έχει αλλάξει νόμιμα το όνομά του σε Mark Zuckerberg, ναι του γνωστού Mr. Facebook, ελπίζοντας ότι η εταιρεία δεν θα μηνύσει έναν συνονόματο του συν-ιδρυτή της.






Το αχανές κοινωνικό δίκτυο έχει απειλήσει να μηνύσει τον Guez, ο οποίος διευθύνει μια επιχείρηση που ονομάζεται Like Store, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν περιεχόμενο μόνο αφού, κάνουν Like στην ιστοσελίδα της στο Facebook.



Το Facebook θεωρεί ότι σαφώς η επιχείρηση του Guez παραβιάζει την πολιτική χρήσης του και τον απειλεί με μηνύσεις αν δεν την κλείσει. Ωστόσο, ο Guez ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφέρουν ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες.



Τώρα, προχωρώντας σε μια μάλλον περίεργη κίνηση, ο περί ου ο λόγος επιχειρηματίας  έχει αλλάξει νόμιμα το όνομά του, σε αυτό του συν-ιδρυτή και CEO του Facebook, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ένας εφιάλτης PR εάν αποφασίσει να αναλάβει νομική δράση ενάντια σε κάποιον που ονομάζεται Mark Zuckerberg.



«Αν θέλετε να με μηνύσετε, τότε να είστε έτοιμοι να μηνύσετε τον Mark Zuckerberg». Δήλωσε ο «συνώνυμος» Zuckerberg στην εταιρεία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.



Ο Guez, ο οποίος άλλαξε το όνομά του το Δεκέμβριο, κατάφερε να μπλοκάρει ή μάλλον να του μπλοκάρουν το προφίλ του στο Facebook, μιας και το δημιούργησε με το «καινούργιο» του όνομα. Η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί το Facebook, η Perkins Cole, είχε αποστείλει μία διαταγή παύσης και αναστολής  στον  Guez, ενημερώνοντάς ότι έχει αποκλειστεί από την χρήση του κοινωνικού δικτύου για επαγγελματικές ή προσωπικές ασχολίες.















ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment