Friday, March 16, 2012

Land Rover με...μπρατσάκια! (pics)

Πώς μπορείς να αποδείξει ένα όχημα εκτός δρόμου,
ότι είναι ιδανικό για σκαφάτους και ιστιοπλόους; Ο καλύτερος τρόπος είναι να το βουτήξεις μέσα στο νερό, κάτι που έκανε η Land Rover μετατρέποντας σε αμφίβιο ένα Discovery πριν είκοσι χρόνια. Το βρετανικό....




SUV "επαναβαπτίστηκε" πρόσφατα στη λίμνη της Γενεύης ανάμεσα στα σκάφη της διεθνούς αριστοκρατίας προκαλώντας βεβαίως αίσθηση με την παρουσία του.

Πρόκειται για ένα και μοναδικό κομμάτι, το οποίο ολοκληρώθηκε περί τα τέλη της δεκαετίας του 80 και από τότε αγνοούνταν τα ίχνη του, μέχρι που επανεμφανίστηκε σε ένα μουσείο στη γερμανική πίστα του Νιρμπουργκρινγκ. Το αμφίβιο μοντέλο αγοράστηκε εσπευσμένα από την Land Rover, η οποία γιόρτασε πρόσφατα την παραγωγή ενός εκατομμυρίου Discovery και ακολούθως στάλθηκε στην Αγγλία για ένα τσεκ απ, πριν "κολυμπήσει" στα νερά της ελβετικής λίμνης.

Οι πόρτες του αυτοκινήτου έχουν στεγανοποιηθεί με ηλεκτροκόλληση, οι επιβάτες εισέρχονται με τη βοήθεια μίας σκάλας από την ανοιχτή οροφή και από εκεί και μετά αναλαμβάνει υπηρεσία ένας ντιζελοκινητήρας 2,5 λίτρων, η ισχύς του οποίου μεταφέρεται πίσω στην προπέλα. Η ταχύτητα του Discovery μέσα στο νερό δεν ξεπερνά τους έξι με επτά κόμβους, αποδεικνύεται όμως υπερεπαρκής για χαλαρές βόλτες σε λίμνες και θάλασσες, ενώ για τη μετατροπή του αυτοκινήτου απαιτήθηκαν μόνον οκτώ εβδομάδες.

Γύρω από το αμάξωμα προσαρμόστηκαν φουσκωτά μαξιλάρια σαν κορμοί δέντρων, που λειτουργούν σαν σωσίβια, μάλιστα στον στάνταρ εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται και δύο κουπιά για περίπτωση ανάγκης. Οι άνθρωποι της Land Rover είχαν αποκτήσει ήδη τεχνογνωσία στην εξέλιξη αμφίβιων μοντέλων, καθώς δέκα χρόνια πριν το Discovery είχαν κατασκευάσει δύο ντουζίνες Defender με αντίστοιχο εξοπλισμό για λογαριασμό του βρετανικού στρατού.

Πριν επαναλανσαριστεί το του αμφίβιο Discovery έπρεπε να νικήσει το τέρας της γραφειοκρατίας, η οποία δεν αποτελεί προφανώς μόνον ελληνικό φαινόμενο. Για παράδειγμα, πώς ασφαλίζεται ένα σκάφος που είναι αυτοκίνητο και πώς παίρνει πινακίδες κυκλοφορίας για τον δρόμο;

Πριν είκοσι χρόνια δεν απασχολούσαν κανέναν τέτοιου είδους ερωτήματα, σήμερα όμως ξεφυτρώνουν από παντού νομικά προβλήματα. Πάντως το Lake Rover δεν χρειάστηκε να διασχίσει μόνο του στα στενά της Μάγχης για να επιστρέψει στην Αγγλία, καθώς φορτώθηκε σε ένα φέριμποτ, για να μην καταπονηθεί χωρίς λόγο!








gazzetta


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment