Tuesday, March 13, 2012

Μάσκα φορτίζει κινητά τηλέφωνα με την αναπνοή (pics)

Θραύση αναμένεται να κάνει στην αγορά το νέο «πράσινο» γκάτζετ
για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων με τη δύναμη του αέρα που αναπνέουμε.
Η «έξυπνη» συσκευή, που ονομάζεται AIRE mask, εκμεταλλεύεται την αιολική ενέργεια της αναπνοής για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων...


Η πρωτοποριακή μάσκα αποτελείται από μικρές ανεμογεννήτριες και ένα καλώδιο για τη μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας στις ηλεκτρονικές συσκευές που θέλουμε να φορτίσουμε.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εφευρέτης της AIRE mask, Joco Paulo Lammoglia, η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση, κατά τη διάρκεια του ύπνου ή του περίπατου.

«Ελπίζω η ιδέα για το προϊόν να περάσει στο στάδιο της εμπορικής παραγωγής για να μειώσουμε το ανθρακικό αποτύπωμα (των ηλεκτρονικών συσκευών)», τόνισε σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος εφευρέτης.

«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα ή έξω από το σπίτι, όταν κοιμόμαστε, περπατάμε, τρέχουμε ή διαβάζουμε ένα βιβλίο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και την περιβαλλοντική προστασία, η πρωτοποριακή συσκευή ενθαρρύνει τη φυσική άσκηση.

«Η ενέργεια της μάσκας είναι διαθέσιμη 24 ώρες ημερησίως, επτά ημέρες την εβδομάδα. Αν και πολλά από τα σύγχρονα γκάτζετ έχουν πλεονεκτήματα, συνήθως καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο Lammoglia.

«Η εκμετάλλευση της ενέργειας που παράγεται από ανθρώπινες δραστηριότητες και η μετατροπή της σε ηλεκτρική ενέργεια είναι δυνατή και αποτελεί πολύ καλή λύση», κατέληξε.

Popularity: 2% [?]
www.econews.gr


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment