Wednesday, March 28, 2012

Δημιουργήθηκε το πρώτο skate park της Αθήνας





Το πρώτο skate park της Αθήνας, «Το Πάρκο μας» ή «Our Park»
, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ομώνυμης μη κερδοσκοπικής εταιρείας σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και... αποτελεί μία πρότυπη σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Πρόκειται για ένα δημόσιο χώρο, προσβάσιμο σε όλους που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από χορηγίες και όχι από δημόσιο προϋπολογισμό.

Βρίσκεται σε κομβικό σημείο πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην οδό Τιμ. Φιλήμωνος. Είναι προσβάσιμο με το μετρό (στάσεις Αμπελοκήπων και Μεγάρου Μουσικής) και με λεωφορείο από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ή τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας.

Την πρωτοβουλία έλαβε ομάδα νέων επαγγελματιών που θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο για την πόλη της Αθήνας. Νέοι επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων συνδύασαν τις γνώσεις τους και συνεργάστηκαν με έμπειρους αθλητές skate ώστε να κατασκευαστεί μία πίστα skate/bmx 1.5 στρεμμάτων με βάση τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Παράλληλα, σε όλη την έκταση του Πάρκου των 4στρεμμάτων, έχουν φυτευτεί πάνω από 100 μεγάλα δέντρα καθώς και φυτά χαμηλότερης βλάστησης δημιουργώντας άλλο ένα πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, ακολουθώντας τη λογική της εκμετάλλευσης των αστικών κενών με παρεμβάσεις μικρής και μεσαίας εμβέλειας.

Το πάρκο, επισκέπτονται καθημερινά skaters από όλη την Αθήνα και τα προάστια αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς αποτελεί ένα χώρο άθλησης του οποίου η δημιουργία συμβάλλει έμπρακτα στην ανάπτυξη των αστικών αθλημάτων. Παράλληλα, καθώς περιβάλλεται από σχολεία και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, λειτουργεί ως ασφαλής χώρος συνάντησης και διασκέδασης των νέων. Στο χώρο διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα αθλητικές επιδείξεις, πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις και διαγωνισμοί skate στους οποίους συμμετέχουν αθλητές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Απώτερος στόχος είναι να ενισχυθεί η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα του πάρκου εντάσσοντάς το στην τοπική κοινωνία και ενισχύοντας την κοινωνικοποίηση στο δημόσιο χώρο.

news.travelling.gr














ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment