Monday, March 12, 2012

TIME: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Timeline του Facebook




Είναι πια οριστικό! Η περίοδος χάριτος τελείωσε και το Timeline του Facebook θα είναι υποχρεωτικό για όλους.....






Ακόμα και αν δεν σας αρέσει, τουλάχιστον μπορείτε να κάνετε κάποιες βασικές κινήσεις για να αποφύγετε... δυσάρεστες εκπλήξεις! Το TIME έφτιαξε τη λίστα με τα πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε και να κάνετε:













1)Το εργαλείο «Απόκρυψη από το Χρονολόγιο» θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος.

apokripsi

Αν έχετε πολύ καιρό το Facebook ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο πολλές φορές αφού το νέο Timeline θα φέρει στην επιφάνεια παλιά post που και εσείς τα είχατε ξεχάσει - ή τουλάχιστον θα θέλατε. Θυμηθείτε ότι μπορεί κάποιος να είχε γράψει κάτι στον τοίχο σας στις τρεις η ώρα το πρωί ή να έχετε status από το... καλοκαίρι του 2009 για παράδειγμα που δε θέλετε με τίποτε να δουν τώρα οι φίλοι σας. Το εργαλείο με το «μολυβάκι» πάνω δεξιά από κάθε post θα σας λύσει τα χέρια.

2)Χαμογελάστε! Οι φωτογραφίες είναι τεράστιες!

MEGETHOS

Μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει να εμφανίζονται στον «τοίχο» σας φωτογραφίες κανονικού μεγέθους. Τώρα πρέπει να συνηθίσετε σε νέα... υπερ – μεγέθη αφού οι φωτογραφίες στο Timeline σας θα είναι μεγαλύτερες. Πάρτε λοιπόν την καλύτερη πόζα σας γιατί τίποτα δεν κρύβεται. Ένα χρήσιμο εργαλείο επίσης γι ' αυτό είναι το «αστεράκι» πάνω από τη φωτογραφία με το οποίο μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της. Φυσικά θα έχετε δει και το μέγεθος στη φωτογραφία του εξωφύλλου την οποία πρέπει να διαλέξετε με προσοχή!

3)Το internet ξέρει που είσαστε!

Ίσως είναι ένα από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Τώρα με κάθε φωτογραφία που ανεβάζετε μπορεί να μπει με tag και ο χάρτης με το σημείο στο οποίο ανέβηκε. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας φίλος σας βάλει για παράδειγμα φωτογραφίες από τις πρόσφατες διακοπές μπορούν όλοι να μάθουν μέχρι και σε ποια παραλία κάνατε μπάνιο. Συνεπώς θα πρέπει ή να κάνετε untag κάθε φορά τον εαυτό σας ή απλά να βάλετε να βγαίνει αυτόματα το «geotag» σε όποια φωτογραφία εμφανίζεστε.

4) Ποιες εφαρμογές εμφανίζονται στο προφίλ σας!

Πρόκειται για κάτι χρήσιμο που δε γνωρίζουν πολλοί. Θα έχετε παρατηρήσει ότι αρκετές φορές εμφανίζεται στην αρχική σας σελίδα ότι ο τάδε φίλος σας διάβασε αυτό το άρθρο σε κάποια εφημερίδα ή έκανε κάποια άλλη κίνηση όπως π.χ. μια Online αγορά. Αυτό είναι μια ρύθμιση των applications που το Facebook τους επιτρέπει να εμφανίζουν κάποιες κινήσεις σας στο Χρονολόγιο σας. Για να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν την άδεια να το κάνουν πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις λογαριασμού και μετά «Εφαρμογές» και αλλάξτε αυτές που δε θέλετε να εμφανίζονται δημόσια ή αφαιρέστε τις.

5)Πώς σας βλέπουν οι άλλοι.

PROVOLI

Ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικά για τις πρώτες μέρες που θα έχετε το Timeline είναι το «προβολή ως» που θα βρείτε κάτω από τη φωτογραφία του εξωφύλλου σας. Εκεί θα μπορείτε να δείτε πως βλέπει το «Χρονολόγιο» σας ένας συγκεκριμένος φίλος σας αλλά ακόμη και ένας που δεν σας έχει φίλο. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για αν δείτε αν το έχετε «καθαρίσει» καλά από ... το παρελθόν!

Καλώς ήρθατε στο Timeline!



http://topeiraxtiri.blogspot.com/











ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment