Tuesday, March 13, 2012

VIDEO: Ο πρώτος αερόσακος για πεζούς!



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhWljLqMOskEreXCU-p0WSQ0YSuu5APmnhrHsnY8iTS2Uxld1AH6n5m3UOxptdBnhiuZTkmovWXpkEqsyeNj5k2T5GRAQcc3UdDoSnpsPHYGcZrN80xjcz8rihpSE8tFhCOQ66fAI8bfxf/s320/a.jpgΟ πρώτος αερόσακος για πεζούς είναι γεγονός και δημιουργήθηκε από...



τη εταιρεία αυτοκινήτων Volvo.

Πως λειτουργεί ο αερόσακος; Ενεργοποιείται όταν οι αισθητήρες στο αμάξι αντιληφθούν επερχόμενη σύγκρουση με πεζό. Ο πρωτότυπος αυτός αερόσακος βρίσκεται κάτω από το καπό του αυτοκινήτου και όταν ενεργοποιείται ανασηκώνεται στη βάση του παρμπριζ. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο οδηγός να διατηρεί την ορατότητά του στο οδόστρωμα και ο πεζός να προστατεύεται από τυχόν χτυπήματα.





Να σημειώσουμε ότι το 12% των ατυχημάτων οφείλονται σε απροσεξίες πεζών, οπότε αυτός ο μηχανισμός του εξβτερικού αερόσακο που θα δημιουργήσει η Volvo θα σημειωθέι σημαντική μειώση στον αριθμό των ατυχημάτων. Η volvo υπόσχεται ότι μέχρι το 2020 θα διαθέτουν όλα τα μοντέλα της τον αερόσακο για τους πεζούς. Ενώ αναμένεται αν ενσωματώσει τον αερόσακο στο επερχόμενο V40.












ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment