Wednesday, February 29, 2012

Νομίζει ότι είναι... πιγκουίνος!


Ο 79χρονος Alfred David έχει γίνει γνωστός ως "Monsieur Pingouin" από τους κατοίκους των Βρυξελλών,

γιατί σχεδόν πάντα κάνει βόλτες τριγύρω φορώντας το μεγάλο κοστούμι πιγκουίνου που έχει και επίσης μιλάει σαν πιγκουίνος.
Οι άνθρωποι που βλέπουν τον κ. Penguin για πρώτη φορά και δεν γνωρίζουν την ιστορία του μπορεί να πιστεύουν ότι είναι στο δρόμο για να πάει σε μασκέ πάρτυ αλλά η αλήθεια είναι ότι ο συνταξιούχος βάζει την παράξενη στολή, διότι... τον κάνει να νιώθει περισσότερο σαν ένα πιγκουίνο. Η ιστορία του Alfred ξεκίνησε το Μάιο του 1968, όταν τραυματίστηκε το ισχίο του σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που τον άφησε να κουτσαίνει και έκανε τους φίλους και τους συναδέλφους του να του δώσουν το παρατσούκλι κ. Penguin. Κάποιοι θα ενοχλούνταν αν τους φώναζαν έτσι, άλλοι ίσως δεν θα ενδιαφερόταν καν, αλλά ο κ. David μας απέκτησε από τότε ένα πραγματικό ενδιαφέρον για το πουλί αυτό και τελικά έπαθε εμμονή με αυτό.


Ο Βέλγος συνταξιούχος που μένει στην γειτονιά του Schaerbeek στις Βρυξέλλες έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος από τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής στη συλλογή όλων των ειδών αναμνηστικών σχετικά με τους πιγκουίνους και όλα αυτά τα χρόνια πείστηκε και αυτός ότι είναι ένας πιγκουίνος. Το σπίτι του έγινε μουσείο για τους πιγκουίνους και τελικά αριθμούσε πάνω από 3.500 αντικείμενα που συνδέονται με το χαριτωμένο πουλί, αλλά η γυναίκα του Alfred δεν ήταν ευχαριστημένη με τη συμπεριφορά του, και όταν της είπε ότι σχεδιάζει να αλλάξει επίσημα το όνομά του με σε κ. Penguin, εκείνη έδειξε σε αυτόν αλλά και στη συλλογή του την πόρτα. Δώρισε τελικά όλα τα συλλεκτικά αναμνηστικά για πιγκουίνους που είχε για να συγκεντρώσει τα χρήματα για ένα τοπικό event ποδόσφαίρου, αλλά η εμμονή του για το πουλί που δεν πετά καθώς και το γιγαντιαίο κοστούμι του δεν φεύγουν από πάνω του. Ο Monsieur Pingouin έχει παρουσιαστεί σε διάφορα τηλεοπτικά σόου, όπως το 1992 στο Άμστερνταμ στη πρεμιέρα του Batman Returns, όπου συνάντησε τον Ντάνι Ντε Βίτο, ο οποίος έπαιξε τον κακό πιγκουίνο «Penguin». Αν και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι στη γειτονιά του εξακολουθούν να γνωρίζουν ποιος είναι και απευθύνονται σε αυτόν ως «Monsieur Pingouin».



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment