Wednesday, February 1, 2012

Νέο κοστούμι μέτρων

Νέα μέτρα, ύψους έως 4,4 δισ. ευρώ
, καλείται να συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα έως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να καλυφθούν οι αποκλίσεις των προϋπολογισμών του 2011 και του 2012.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, τα μέτρα αυτά θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας (6 Φεβρουαρίου) ως προϋπόθεση για την.... ενεργοποίηση του PSI και την καταβολή των 30 δισ. ευρώ από την ΕΕ.

Σε δεύτερο στάδιο θα γίνει διαπραγμάτευση για τα αναγκαία μέτρα της περιόδου 2012 -2014 που θα διαμορφώσουν και το τελικό κείμενο του μνημονίου που είναι απαιτητό για να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση

Ειδικότερα, για το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI), ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι για το εάν θα υπαχθούν και τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, είναι ζήτημα που αφορά την ίδια την Τράπεζα. Συμπλήρωσε δε, ότι σε επίπεδο Eurogroup και Εuro working group έχουν καταγραφεί και αναλυθεί όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Πάντως, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ότι οι ιδιώτες πιστωτές ενδέχεται να υποστούν ζημιές άνω του 70% επί της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν.

«Μιλάμε για ένα haircut επί της καθαρής παρούσας αξίας που θα ξεπερνά το 70%. Πρόκειται μία πολύ σοβαρή συζήτηση που βασίζεται σε νέα δεδομένα. Μιλάμε για ένα πολύ μεγαλύτερο PSI του αρχικού», φέρεται να δήλωσε ο Βενιζέλος.

Τα μέτρα θα επικεντρωθούν στις περικοπές στον τομέα της υγείας, του φαρμάκου, της άμυνας και τις συγχωνεύσεις οργανισμών.
simantra

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment