Monday, September 12, 2016

ΔΕΙΤΕ: H Jackie Kennedy όπως δεν την έχουμε ξαναδει

E86C14EFB8152AB9CAECCA7F51752929.jpg
Σπάνιες φωτογραφίες της Jackie Kennedy που αποκαλύπτουν μια χαλαρή και κοριτσίστικη πλευρά της που δεν....
έχουμε ξαναδεί φιλοξενεί η γκαλερί drkrm στο Λος Άντζελες.

Πίσω από το φωτογραφικό φακό ήταν ο φωτογράφος της διεθνούς ελίτ και φίλος της Jackie Benno Graziani, που την ακολούθησε σε ένα επίσημο ταξίδι στην Ινδία και σε διακοπές στην Ιταλία.

Η συλλογή φωτογραφιών «Jackie et Moi» περιλαμβάνει τις πιο καθηλωτικές φωτογραφίες της Jackie που τράβηξε ο Graziani, ο οποίος τότε εργαζόταν για το περιοδικό Paris Match.

«Ξόδεψε όσα θέλεις» και «ζήσε σαν βασιλιάς» ήταν οι προτροπές των προϊσταμένων του στον Graziani και τους συναδέλφους του, με μοναδικό όρο να βγάζουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.

Και ο Graziani αυτό ακριβώς έκανε.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έγινε φίλος με σταρ όπως οι Kirk Douglas, Audrey Hepburn, Charlie Chaplin, Jane Fonda, Brigitte Bardot και Grace Kelly. Αλλά η φιλία του με την Jackie Kennedy ήταν αυτή που του έδωσε άλλου τύπου αίγλη, τον ανέδειξε σε ένα υβρίδιο διασημότητας του Hollywood και σταρ της Washington.

«Ο Benno έχει πολλή πλάκα αλλά έχει συνέχεια μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι», έλεγε ο John F. Kennedy στις Μυστικές Υπηρεσίες που παρακολουθούσαν τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο εξωτερικό. Ο Kennedy φοβόταν τις αντιδράσεις αν οι φωτογραφίες του Graziani έδειχναν τη Jackie να πίνει ένα ποτήρι κρασί παραπάνω ή να φορά κάτι αποκαλυπτικό.

Ωστόσο μάλλον ανησυχούσε άδικα καθώς οι φωτογραφίες έχουν πολύ λεπτή αισθητική και η Jackie αποπνέει μια ηρεμία και μια άνεση που δεν αποκαλύπτεται ιδιαίτερα στις «επίσημες» φωτογραφίες της.

Η Jackie και ο Graziani είχαν γνωριστεί όταν εκείνη ήταν ακόμα Bouvier. Ήταν η δεκαετία του ’50 και η νεαρή Jackie ήταν ρεπόρτερ στην Washington Times-Herald. «Άρχισε σαν ρεπόρτερ- φωτογράφος και είχε μια πραγματικά απίθανη ζωή, ένα παραμύθι που εξελίχθηκε σε ελληνική τραγωδία. Σήμερα είναι μέρος της ιστορίας», έλεγε ο Graziani.

Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο drkrm στο Λος Άντζελες έως τις 28 του μήνα.







No comments:

Post a Comment