Saturday, March 31, 2012

Βίαια επεισόδια στο Μπαγκλαντές για ένα... θεατρικό έργο!



Δύο εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν ...στο Μπανγκλαντές με την κατηγορία ότι
προσέβαλαν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων, επειδή ανέβασαν ένα θεατρικό έργο που γελοιοποιούσε τον προφήτη Μωάμεθ.



Χιλιάδες μουσουλμάνοι είχαν διαδηλώσει τις τελευταίες ημέρες ζητώντας να συλληφθούν οι καθηγητές Ρεζουάν Χαρούν και Μίτα Ράνι Χάζρα, του Λυκείου Φατεπούρ, στη νοτιοανατολική επαρχία Σατκίρα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Χαμπιμπούρ Ράχμαν Χαν. Σύμφωνα με την πηγή αυτή οι εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν την Παρασκευή μετά από μια ογκώδη διαδήλωση, στο Καλιγκάνι, 250 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ντάκα.



Η κινητοποίηση σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια κατά τα οποία οι διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα και ύψωσαν οδοφράγματα στους αυτοκινητόδρομους της πόλης. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι το έργο Χουζούρ Κίμπλα, που παρουσιάστηκε από μαθητές την περασμένη Τρίτη, περιέχει προσβλητικές αναφορές στον Μωάμεθ.



Στις αρχές Μαρτίου δικαστήριο είχε δώσει εντολή να μπλοκαριστούν άμεσα οι ιστοσελίδες, το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων.





24wro



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment