Saturday, March 31, 2012

VIDEO: Πεδίο μάχης το βράδυ η Ιερισσός με αφορμή τα μεταλλεία



http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/03/xalkidiki2_475_355-400x298.jpgΑυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, κάδοι απορριμμάτων
κατεστραμμένοι, φθορές στο Δημαρχείο Ιερισσού είναι μόνο μερικές εικόνες...

από αυτά που διαδραματίστηκαν το βράδυ στο Δημαρχείο κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη, η οποία έληξε άδοξα και κατέληξε με την Ιερισσό να μετρά τις πληγές της. Η αντιπολίτευση αποχώρησε από την συνεδρίαση και αμέσως μετά, ομάδα νεαρών απέκλεισε τις εισόδους του κτιρίου και δεν επέτρεπαν σε κανέναν από τους περίπου 40 δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους αλλά και στο δήμαρχο Χρήστο Πάχτα να εξέλθουν από το Δημαρχείο.







Μέχρι τις 4 τα χαράματα έμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο Δημαρχείο, ενώ απέξω αντιδρώντες και ΜΑΤ είχαν επιδοθεί από νωρίς σε έναν άνευ προηγουμένου κλεφτοπόλεμο γύρω από το Δημαρχείο και στα στενά της περιοχής. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ τα επεισόδια έληξαν τα ξημερώματα και μετά από διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, εντός και εκτός Δημαρχείου και αφού ήδη είχε γίνει η Ιερισσός γυαλιά καρφιά.





Το κλίμα στην Ιερισσό είναι τεταμένο με αρκετούς από τους κατοίκους του να αντιδρούν στις επενδύσεις χρυσού στην περιοχή τους και να έχει προκληθεί πολεμικό κλίμα ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν τις επενδύσεις αυτές και εργάζονται στα μεταλλεία και σε αυτούς που αντιδρούν. Ακούστε αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο, για να καταλάβετε τι έζησαν όσοι έμειναν επί ώρες εγκλωβισμένοι στο Δημαρχείο και πολιορκούνταν μέχρι το πρωί.



prionokordela




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment