Monday, September 12, 2016

Οι Scorpions συγκίνησαν με την εμφάνισή τους στον Λυκαβηττό

Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη φήμη του θρύλου τους, οι αεικίνητοι Scorpions, χάρισαν απόψε στο κοινό της Αθήνας έντονες στιγμές συγκίνησης και απόλυτης μελωδίας.

Στο κατάμεστο θέατρο του Λυκαβηττού οι περίπου τρεις χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές, δεν έπαψαν να χειροκροτούν και να επευφημούν τους «ακουστικούς» αυτή τη φορά Scorpions, στην πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες του συγκροτήματος στη χώρα μας (11,12 και 14 Σεπτέμβρη).

Με τραγούδια από το παρελθόν αλλά και νέα κομμάτια, το μακροβιότερο και πιο επιτυχημένο ροκ συγκρότημα, «λύτρωσε» το ελληνικό κοινό, ύστερα από την τριετή απουσία τους. Σε τραγούδια- διασκευές όπως δεν τα έχουμε ακούσει ποτέ, οι Scorpions μάγεψαν τους πιστούς τους θαυμαστές. Οι δώδεκα άλλωστε μουσικοί που τους πλαισίωναν, μετέφεραν με άψογο τρόπο τις ακουστικές διασκευές των ήδη γνωστών τραγουδιών τους. Πάνω από είκοσι τραγούδια και ορχηστρικές συνθέσεις, συμπλήρωσαν τις δυόμισι ώρες απόλυτου ρυθμού, έντασης και νοσταλγίας.

Έξι κίονες και τρεις μεγάλες αφίσες με αρχαίες απεικονίσεις, συνέθεταν το λιτό και απόλυτα εναρμονισμένο με το θέατρο, σκηνικό. «Γεια σου Αθήνα», φώναξε ο αρχηγός και τραγουδιστής του συγκροτήματος Κλάους Μάινε, ο οποίος βγήκε στη σκηνή λίγο πριν τις εννέα και όπως ήταν αναμενόμενο αποθεώθηκε από το κοινό.

Το «Sting in the tail» επέλεξαν οι «Σκορπιοί» για να ανοίξουν τη συναυλία τους, κομμάτι από τον τελευταίο και ομώνυμο δίσκο τους (2010), ίσως για να θυμίσουν στο κοινό κάτι από την τελευταία φορά που τραγούδησαν γι΄ αυτούς.

Και μπορεί η σημερινή συναυλία να προέβλεπε του θεατές αποκλειστικά καθήμενους, κάθε άλλο παρά «ήσυχο», θα χαρακτήριζε κανείς το κοινό. Τραγούδια όπως το «Send me an angel», το «Wind of change», το «Still Loving You», το «Rock You Like a Hurricane», το «Νo one Like You» και πολλά άλλα ξεσήκωναν μικρούς και μεγάλους, δυσκολεύοντας μάλλον τη δουλειά των τεχνικών, οι οποίοι προσπαθούσαν με κάμερες υψηλής τεχνολογίας να βιντεοσκοπήσουν τη συναυλία.

Οι τρεις συναυλίες θα μαγνητοσκοπηθούν για το MTV Unplugged, ενώ το DVD θα κυκλοφορήσει σε 47 χώρες. Η επιλογή της Ελλάδας για την υλοποίηση αυτού του πρότζεκτ, δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς όπως οι ίδιοι οι Σκορπιοί έχουν δηλώσει: «Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές μας- αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε το πρότζεκτ στην Αθήνα. Επιστρέφουμε για να αποδείξουμε ότι οι Έλληνες είναι μέσα στην καρδιά μας όλα αυτά τα χρόνια».

Οι Scorpions το 2001 είχαν επίσης πραγματοποιήσει ακουστική περιοδεία, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και ο δίσκος «Acoustica» .

Κατά την αποψινή βραδιά, τραγούδια όπως το «Born To Touch Your Feelings» (1977), το «Passion Rules the Game» (1988) και το «Where the river flows» (1996) ακούστηκαν για πρώτη φορά σε συναυλία, ενώ το «Dancing with the moonlight» και το «Follow your heart» - τραγούδι που έγραψε ο Κλάους Μάινε πριν από λίγο καιρό, έκαναν το «ντεμπούτο» τους.

Μοναδική στιγμή της βραδιάς δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από εκείνη όπου ο Klaus Meine, τύλιξε γύρω από το σώμα του την ελληνική σημαία- που του έδωσε θαυμαστής- και τραγούδησε το «Still loving you».

Κάθε άλλο παρά άτυχη θα χαρακτήριζε κανείς την ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος, λόγω προβλήματος στη γεννήτρια, καθώς το κοινό απόλαυσε εις διπλούν ένα κομμάτι- διαμάντι του συγκροτήματος το «In trance» σε διασκευή, στην οποία συμμετείχε μία νεαρή ταλαντούχα τραγουδίστρια από το Αμβούργο.

Ανάμεσα στις εκπλήξεις ήταν και αυτή με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος -και κύριο συνθέτη των επιτυχιών τους- Ρούντολφ Σένκερ, να κρατά το μικρόφωνο και να τραγουδά, σε μία σπάνια μουσική στιγμή.

Η συναυλία έκλεισε με το χαρακτηριστικό «When the smoke goes down», καθώς πρόκειται για τραγούδι όπου ο τραγουδιστής μιλά για τα συναισθήματά του όταν σβήνουν τα φώτα και «πέφτει ο καπνός» μετά τις συναυλίες.

Για τους πολύ φανατικούς η βραδιά δεν τελείωσε απόψε, καθώς αύριο 12 αλλά και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα, να βρεθούν και πάλι κοντά στο αγαπημένο τους συγκρότημα αφού οι συναυλίες συνεχίζονται.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια για την αυριανή συναυλία, ενώ δυστυχώς- για τους αργοπορημένους- τα εισιτήρια για τη συναυλία στις 14, έχουν ήδη εξαντληθεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment