Sunday, March 11, 2012

Πως να προστατευτείτε από το κρύωμα



http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=528287&w=400&h=300&q=80Οι ιώσεις και τα κρυώματα κάνουν πάρτι αυτήν την εποχή...



και ενώ προφανώς δεν μπορείς να αποφεύγεις τους χώρους που είναι γεμάτοι μικρόβια, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μειώσεις τον κίνδυνο να αρρωστήσεις.







Πλύνε τα χέρια σου: κάνε το πλύσιμο των χεριών προτεραιότητά σου – πλένε τα χέρια σου τουλάχιστον έξι φορές την ημέρα. Το πλύσιμο διασπά τα μικρά υπολείμματα λίπους και βρομιάς, στα οποία προσκολλώνται βακτήρια.





Κάνε περισσότερο σεξ: άνδρες και γυναίκες που έκαναν σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα είχαν αύξηση 30% στα αντισώματα που βρίσκονται στο σάλιο και στις βλεννώδεις μεμβράνες, όπου είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα κρυολογήματα και στη γρίπη, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Wilkes.





Φάε φυτικές ίνες: πρόσθεσε στη διατροφή σου σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως βρόμη, ψωμί ολικής αλέσεως ή μήλο. Οι φυτικές ίνες είναι πρεβιοτικά, τα φιλικά βακτήρια στο γιαούρτι και άλλα προϊόντα που διατηρούν υγιές το έντερο, ώστε να καταπολεμά τα επιθετικά βακτήρια και τους ιούς.





Προσέθεσε δημητριακά στη διατροφή σου: επίσης, δοκίμασε να ξεκινάς τη μέρα σου με δημητριακά που περιέχουν σίκαλη ή φύτρο σταριού - και τα δύο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, φυσικές ενώσεις που σχετίζονται με τη μακροζωία και το ισχυρό ανοσοποιητικό.





Ξεκίνησε γιόγκα: η γιόγκα, τρεις φορές την εβδομάδα –το αντίστοιχο ενός προγράμματος ήπιας άσκησης–, μειώνει το στρες, αυξάνοντας την ανοσία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.











ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment