Tuesday, March 13, 2012

Ολέθριο λάθος νοσοκόμας μετέτρεψε παράλυτο άνδρα σε φυτό



Ολέθριο λάθος νοσοκομάς μετέτρεψε παράλυτο άνδρα σε φυτόO Tζέιμι Μέριτ είχε μείνει παράλυτος από το ...


λαιμό και κάτω μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε τον Μάρτιο του 2002. Από τότε ο Μέριτ και η οικογένειά του δεν το έβαλαν κάτω. Πάλευε να ζήσει όσο καλύτερα μπορούσε έστων κι αν δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το σώμα του.

Από το 2009 η υγεία του επιδεινώθηκε και έπρεπε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του πάνω σε ένα κρεβάτι, μέσα στο σπίτι του με οξυγονο καθώς δεν μπορούσε να αναπνέει. Η οικογένειά του εγκατέστησε κάμερα στο υπνοδωμάτιο ώστε να παρακολουθείται συνέχεια ο ασθενής και να υπάρξει άμεση αντίδραση στην περίπτωση που χρειαζόταν βοήθεια. Επίσης προσελήφθη από κλινική που είχε αναλάβει την παρακολούθηση, μία 37χρονη νοσοκόμα από τις Φιλιππίνες, η Βιολέτα Ειλγουορντ η οποία είχε επιφορτιστεί με την φροντίδα του Μέριτ.

Ο ασθενής είχε μόνιμη τραχιοστομία και από εκεί γινόταν η παροχή οξυγόνου. Η νοσοκόμα πήγε στο δωμάτιο να τον ελέγξει και πίεσε το κουμπί για να ξεκινήσει πάλι η παροχή οξυγόνου αλλά τελικά έκανε το λάθος να απενεργοποιήσει την παροχή και έφυγε από το δωμάτιο.

Ο Μέριτ που δεν μπορούσε να μιλήσει είδε τη γυναίκα να φεύγει από το δωμάτιο και προσπάθησε να κουνήσει τη γλώσσα του ώστε να τον δουν από την κάμερα στα κεντρικά της κλινικής και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Χρειάστηκε να περάσουν 21 λεπτά για να ξαναμπει η νοσοκόμα στο δωμάτιο αλλά ήταν αργά. Ο Μέριτ είχε υποστεί βλάβη στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου του.



Μεταφέρθηκε εσπνευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο και εισήχθη με μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά ήταν αργά καθώς είχε υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και από εκείνη τη στιγμή δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με κανένα.











ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment