Monday, March 12, 2012

Η διακωμώδηση της Ελλάδας σε εκπομπή του NBC



Ευφάνταστο σκετς με τους 12 θεούς του Ολύμπου που συσκέπτονται για την ελληνική κρίση.


Το χιουμοριστικό προβλήθηκε στην μεγάλης ακροαματικότητας εκπομπή «Saturday night live» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Οι Έλληνες θεοί του Ολύμπου έκαναν έκτακτο συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσουν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Στο έκτακτο συμβούλιο πρωτοστατεί ο....



 πατέρας θνητών και αθανάτων Δίας.



Πρώτο μέλημα του Δία είναι να διερευνήσει και να βρει ποιος θεός είναι αρμόδιος για οικονομικά θέμα. Έκπληκτος ανακαλύπτει ότι κανείς θεός δεν είχε αρμοδιότητα στη διαχείριση οικονομικών κρίσεων.



Για το λόγο αυτό ζήτησε τη συνδρομή των υπολοίπων θεών. Τα φώτα τους καλούνται να δώσουν στο οικονομικό πρόβλημα που ανέκυψε στη σύγχρονη Ελλάδα ο Άρης, η Αθηνά, ο Απόλλων, η Άρτεμις, η Δήμητρα, ο Ποσειδώνας, ο Ερμής και ο Άδης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα χαρίσματα και οι ικανότητες τους δεν σχετίζονται με τη επιστήμη της οικονομίας.



Τότε εμφανίζεται στη σκηνή έρχεται ο Διόνυσος, ο οποίος μισο-ξέρει από οικονομικά, υπό την έννοια ότι γνωρίζει άριστα από σπατάλες και έξοδα, αλλά όχι από έσοδα!



Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό ο θεός των θεών, o Δίας αναγκάζεται να απευθυνθεί στον Κλάους, τον Γερμανό θεό της λιτότητας, τον οποίο καλεί να σώσει την κατάσταση.



Ο Κλάους δέχεται πρόθυμα να δανείσει τα απαιτούμενα χρήματα, όμως ζητά ρητές δεσμεύσεις για τον χρόνο και τη δόση αποπληρωμής του δανείου.



Επικρατεί αναστάτωση στις τάξεις των θεών του Ολύμπου, και τελικά την λύση δίνει ο παντοδύναμος Δίας. Διατάσσει τον Γερμανό θεό να τους δώσει τα χρήματα, αλλιώς θα τους παρασύρουν και αυτούς σε οικονομική κατάρρευση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δημιουργήσαμε την δημοκρατία, εμείς θα την καταργήσουμε«!




tsantiri.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment