Saturday, March 31, 2012

Καλύτερα να μασάς .........

Kalutera na masas...Στη σφαίρα της επικοινωνίας ανδρών- γυναικών, υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα τα οποία οι περισσότεροι άντρες αναγνωρίζουν ως καθαρά γυναικεία
(και όχι unisex όπως πίστευες). Θα σε απαλλάξει από τις λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί το καινούργιο του τηλεκατευθυνόμενο αμάξι, αλλά και εσύ καλό θα ήταν να αποφύγεις την εκτενή αναφορά στον Γιώργο, τον πρώην και το πόσο καλός ήταν σε όλους τους τομείς. Η προσέγγιση αυτή διασφαλίζει ότι κανείς δεν βαριέται και κανείς δε φεύγει τσαντισμένος.
Μακάρι όμως να ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Στην αγάπη, τίποτα τελικά δεν είναι τόσο απλό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν και άλλα, πολύ λιγότερο προφανή θέματα τα οποία οι άντρες εύχονται μυστικά την ώρα που τα ακούν να τα κρατούσες μόνο για τις φίλες σου. Οπότε, αν είσαι στη διαδικασία προσέλκυσης ενός άντρα, ποτέ μην αναφέρεις τα ακόλουθα θέματα γιατί θα τον δεις να εξαφανίζεται γρηγορότερα από τον Χουντίνι!
Pet love story
Οι άντρες έχουν στο μυαλό τους τα κατοικίδια ως «εξευγενισμένα άγρια ζώα», κάτι σαν τους πάνθηρες και τις αγριόγατες. Ως εκ τούτου, σχεδόν ποτέ δε θα τους δεις/ ακούσεις να αναφέρονται σε κατοικίδιο ως «Το γλυκουλικουλίνι μου, να το δεις πώς παίζει με τη μπαλίτσα του, και τι ωραία που χοροπηδάει». Το να μιλάς έτσι για το αγαπημένο σου ζωάκι, κάνει τους άντρες να σκέφτονται πως ο ιδανικός σύντροφος για σένα, είναι κάποιος που εξαρτάται απόλυτα από σένα για το φαγητό του, σε αφήνει να τον ντύσεις με μάλλινα χαριτωμένα πουλοβεράκια, και αν γίνει πολύ παιχνιδιάρης μπορείς πάντα να τον ευνουχίσεις. Γοητευτικό ε; Οπότε περιορίσου στα βασικά της φιλοζωίας σου αν δε θες να καταλήξεις με 500 γάτες και ένα γερό ράφι για σένα.
Alternative point of medicine
Γεγονός είναι ότι ζούμε στην εποχή των εναλλακτικών πραγμάτων. Εναλλακτικές έξοδοι, εναλλακτικό ντύσιμο, εναλλακτικές απόψεις, είναι πλέον τα Must της γενιάς μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές απόψεις που καλό είναι να παραμένουν στο σκοτάδι. Μέσα σε αυτές είναι και η άποψή σου για την εναλλακτική ιατρική. Δε νομίζω η ατάκα «Η ρεφλεξιολόγος μου μού είπε ότι η ευτυχία είναι κολλημένη στα νεφρά μου» να γοητεύει κανέναν. Και όσο εσύ μιλάς για αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία, ή κρυστάλλους και αύρες, οι άντρες αυτό που ακούν είναι «Ασταθής, ανασφαλής, παρανοϊκή». Πιάσε ένα πιο υγιές θέμα λοιπόν και άσε τον Ιπποκράτη εκεί που κάθεται.
Επιτυγχάνω άρα υπάρχω – η υλιστική πλευρά της ζωής
Ναι οκ, μπορείς να εντυπωσιάζεσαι από το πόσα χρήματα βγάζουν (ή μάλλον έβγαζαν) δικηγόροι/γιατροί/τραγουδιστές κλπ. Κανέναν δε χαλάει ένας καλός μισθός ειδικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Αλλά το να μιλάς και να σκέφτεσαι συνέχεια με λεφτά το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να δείξεις στον άλλο ότι σκέφτεσαι με τσέπες. Και ότι όποιος έχει την πιο βαθειά τσέπη κερδίζει. Δεν το λες και σκόρερ για πρώτη εντύπωση. Ούτε και για δεύτερη φυσικά. Για να μην αναφέρω το πλήγμα στο «Εγώ» του άντρα. Βασικά θα το αναφέρω, αλλά σε επόμενο επεισόδιο.
Πουλάκια ρυάκια, ρυάκια πουλάκια
Άνοιξη, απογευματιάτικο ραντεβουδάκι. Ο ήλιος χαϊδεύει απαλά τη θάλασσα και ετοιμάζεται να βυθιστεί μέσα της, ζωγραφίζοντας μαγικά τον ουρανό με μυριάδες παλ και μη χρώματα. Και κάπου εκεί, ξυπνά η ποιήτρια που πάντα ένιωθες ότι είχες μέσα σου και αρχίζεις να απαγγέλεις. ΣΤΟΟΟΟΠ! Οι άντρες είναι απλά όντα, με ακόμη πιο απλό manual. Ως εκ τούτου, η υπερανάλυση σε στιγμές ηρεμίας τους τρομάζει. Ίσως γιατί έχουν διαφορετικό τρόπο να θαυμάζουν τα πράγματα (βλέπε σιωπή) ίσως γιατί η υπερανάλυση για κάτι εξαιρετικά απλό και πανέμορφο είναι αγχωτική γιατί τους επισημαίνει όλα τα πράγματα που ίσως περνάνε ψιλοαπαρατήρητα λόγω παραγωγικής σκέψης (από το σύνολο στα επιμέρους, τι θυμήθηκα ο άνθρωπος!) και τους θυμίζει ανάλυση κειμένων Λογοτεχνίας Λυκείου. Τι τους νοιάζει τι θέλει να πει ο ποιητής ή τι σκεφτόταν όταν έγραφε τους στίχους. Είναι απλά εκεί για το ποίημα. Οπότε χαλάρωσε και απόλαυσε το τοπίο..
Gossip girl
Σοβαρά τώρα, θες να σου αναλύσω γιατί ΔΕΝ μιλάμε για το συγκεκριμένο θέμα στους άντρες; Δείξε μου έναν straight άντρα που ενδιαφέρεται για το τι φορούσε η Scarlet Johanson στα Όσκαρ, αν χώρισε τελικά ή όχι ο Johnny Depp από τη Vanessa ( αλήθεια αυτό μπορούμε να το διασταυρώσουμε κάπως;), πού έβγαλαν την ποδοσφαιρική τους ομάδα βόλτα το ζεύγος Μπρατζελίνα. Χμ, μη ψάχνεις άδικα. Μπορεί να δείξει ένα ευγενικό ενδιαφέρον ΑΝ είναι στις καλές του, αλλά πραγματικά πιστεύει ότι είναι χάσιμο χρόνου και απορεί γιατί ασχολείσαι. 
That’s all for now! Κατά τ ‘ άλλα πάντως, μπορείς να είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΑ ο εαυτός σου!
RC-CAFE




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment