Αυτές οι νόστιμες φλογέρες σερβίρονται ως ορεκτικό ή ως σνακ προπαντώς στην Τουρκία.
Είναι φανταστικές με τζατζίκι ή καυτερή σάλτσα.
υλικά (6 Μερίδες):
400 γραμμάρια τυρί φέτα
2 αβγά
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα σε σκόνη
6 φύλλα κρούστας
λάδι για το τηγάνισμα
πιπέρι
προετοιμασία
Πλύντε και στεγνώστε τα μυρωδικά και, στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τα.
Λιώστε τη φέτα με ένα πηρούνι.
Χτυπήστε τα αβγά και προσθέστε πιπέρι.
Ανακατέψτε τη φέτα, τα χτυπημένα αβγά, τα μυρωδικά και την πάπρικα.
Τοποθετήστε δύο στρώσεις φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και κόψτε τα σαν φέτες κέικ.
Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε κομμάτι διπλής στρώσης φύλλου, στη συνέχεια, με ένα πινέλο βρέξτε το κρύο νερό τις άκρες και τυλίξτε τις φλογέρες σε ρολό σαν πούρο.
Πιέστε για να ενώσετε τις άκρες.
Στη συνέχεια, τηγανίστε τις φλογέρες σε καυτό λάδι (περίπου για 3 λεπτά), έως ότου η ζύμη ροδίσει.
Πριν να σερβίρετε, αφήστε τις φλογέρες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Κανε Like Αν σου αρεσε !!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Είναι φανταστικές με τζατζίκι ή καυτερή σάλτσα.
υλικά (6 Μερίδες):
400 γραμμάρια τυρί φέτα
2 αβγά
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα σε σκόνη
6 φύλλα κρούστας
λάδι για το τηγάνισμα
πιπέρι
προετοιμασία
Πλύντε και στεγνώστε τα μυρωδικά και, στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τα.
Λιώστε τη φέτα με ένα πηρούνι.
Χτυπήστε τα αβγά και προσθέστε πιπέρι.
Ανακατέψτε τη φέτα, τα χτυπημένα αβγά, τα μυρωδικά και την πάπρικα.
Τοποθετήστε δύο στρώσεις φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και κόψτε τα σαν φέτες κέικ.
Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε κομμάτι διπλής στρώσης φύλλου, στη συνέχεια, με ένα πινέλο βρέξτε το κρύο νερό τις άκρες και τυλίξτε τις φλογέρες σε ρολό σαν πούρο.
Πιέστε για να ενώσετε τις άκρες.
Στη συνέχεια, τηγανίστε τις φλογέρες σε καυτό λάδι (περίπου για 3 λεπτά), έως ότου η ζύμη ροδίσει.
Πριν να σερβίρετε, αφήστε τις φλογέρες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Κανε Like Αν σου αρεσε !!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
No comments:
Post a Comment