Friday, November 30, 2012

VIDEO: Πώς να θυμάσαι νούμερα!


 Όπως το σώμα μας χρειάζεται τροφή έτσι χρειάζεται και το σώμα..
.



Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για την μνήμη και πως μπορείς να θυμάσαι νούμερα.





Μπορείς να θυμάσαι νούμερα εύκολα με τον τρόπο που θα σου πω. Γενικά μου αρέσουν πολύ οι ασκήσεις μνήμης και τις χρησιμοποιώ αρκετά συχνά για να την κάνω την μνήμη μου ακόμη καλύτερη. Στον ελεύθερό σου χρόνο μπορείς να εξασκείς την μνήμη σου με κάθε ευκαιρία και σε κάθε στιγμή. Εγώ το έκανα στην σκοπιά μου και με βοήθησε πολύ να περάσω ατελείωτες ώρες σκοπιάς δημιουργικά και διασκεδαστικά κάνοντας καλύτερη την μνήμη μου.



Όλο αυτό μπορεί να σας βοηθήσει σε πολλούς τομείς στην ζωή σας στο σχολείο, στην δουλειά αλλά και στην καθημερινότητα, να θυμάσαι ένα τηλέφωνο, τον αριθμό μιας κάρτας και άλλα.



Οι τρόποι που χρησιμοποιώ εγώ είναι δύο. Οι λίστες είναι ο ένας τρόπος. Κοινώς θυμάσαι τα νούμερα με βάση αυτό που συνδέεις με το κάθε νούμερο. Δηλαδή από το 1-9 φτιάχνεις εικόνες/ αντικείμενα πχ. το 1 για μένα είναι ένα μαχαίρι του σεφ κτλ. Από κεί και πέρα φτιάχνεις εικόνες με τα αντίστοιχα νούμερα. Αυτή η τεχνική είναι περισσότερο για μικρά νούμερα. Αν θέλεις για πιο μεγάλους αριθμούς δεκαψήφιους και δεκαπενταψήφιους τότε θα σε βοηθήσει περισσότερο η άλλη τεχνική.



Με τον δεύτερο τρόπο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Αντιστοιχείς δηλαδή κάθε νούμερο από το 0-9 με έναν φθόγκο ή σύμφωνο. Καλύτερα αρχικά να είναι με σύμφωνω για να μην μπερδεύεσαι. Θα σου πω την δική μου λίστα που με βοηθάει να θυμάμαι , αν σε βοηθάει και εσένα κράτα την αλλιώς φτιάξε δική σου με βάση τι σε βοηθάει να θυμάσαι περισσότερο.



0.Σ



1.Τ



2.Ν



3.Μ



4.Ρ



5.Λ



6.ΤΖ, Δ



7.Κ



8.Φ,Β



9.Π,ΜΠ



Τώρα λοιπόν θα πρέπει να επιλέξεις τις αντιστοιχίες σου. Εγώ θα σου δείξω πως γίνεται ακριβώς παίρνοντας για παράδειγμα αυτόν τον πίνακα. Αν εσύ θέλεις κάποιο άλλο φτιάξτο και βρες τις δικές σου αντιστοιχίες.



Αν θέλεις για παράδειγμα να θυμηθείς το νούμερο: 247 είναι τα ψηφία ΝΡΚ. Έτσι εύκολα μπορείς να θυμάσαι την λέξη “ΝΕΡΑΚΙ”, στην οποία περιέχονται αυτά τα σύμφωνα.



Ένα άλλο παράδειγμα είναι το 1824, τα γράμματα είναι ΤΠΝΡ. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να πεις “ΤΟ ΠΑΝΕΡΙ” και αν για παράδειγμα είναι η ημερομηνία γέννησης του παππού σου να θυμάσαι τον παππού σου να κρατάει ένα πανέρι.



Αν θέλεις να θυμάσαι τον αριθμό 652184735 που είναι ΓΚΛΝΤΒΣΡΚΜΛ. Ο συγκεκριμένος αριθμός μπορεί να γίνει η εξής πρόταση. “ΓΚΟΛ ΝΕΤ ΒΙΣΣΗ ΡΑΚΟΜΕΛΟ” Αν λοιπόν θυμάσαι μια σκηνή στην οποία μπαίνει ένα γκολ και το βλέπεις στην ΝΕΤ και η Βίσση είναι στις κερκίδες και πίνει ρακόμελο τότε θυμάσαι και αυτόν τον τεράστιο αριθμό. Καλό ε;



Ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο. Αλλά ελπίζω να σε βοηθήσει και το βίντεο που ακολουθεί.




tromaktiko.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

No comments:

Post a Comment