Τάρτα που μυρίζει καλοκαίρι και Ελλάδα!
Τα υλικά είναι για δύο τάρτες, ό,τι πρέπει για τραπέζι.
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά:
1 δόση ζύμη σπιτικής σφολιάτας ή έτοιμη σφολιάτα
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλ. φέτα βαρελίσια σε τρίμματα
12 ντοματίνια μακρόστενα
1/2 φλ. ροδέλες ελιάς
λίγη φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας στον πάγκο.
Κόβουμε γύρω-γύρω από κάθε φύλλο από μία λωρίδα 2 εκ. (γύρω-γύρω σαν κορνίζα).
Βάζουμε τη σφολιάτα στις λαμαρίνες.
Αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια.
Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες που κόψαμε ώστε να σχηματιστεί θήκη.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και χαράζουμε ρόμβους ή γραμμές στην μπορντούρα με κοφτερό μαχαίρι.
Αλείφουμε γύρω-γύρω την μπορντούρα με αυγό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC-220οC στον αέρα και τις δύο λαμαρίνες για 15΄ ώσπου να φουσκώσουν οι τάρτες και να ψηθεί το αυγό με το τυρί αδιαβροχοποιώντας τη σφολιάτα και κρατώντας την τραγανή.
Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.
Τα βάζουμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
Αφού μισοψηθούν οι τάρτες, τις πασπαλίζουμε με τη φέτα, τα ντοματίνια, τη ρίγανη και τις ελιές. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160οC στον αέρα για 15΄-20΄ μέχρι να γίνουν οι τάρτες τραγανές.
Τις σερβίρουμε ζεστές.
Αργυρώ
Τα υλικά είναι για δύο τάρτες, ό,τι πρέπει για τραπέζι.
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Υλικά:
1 δόση ζύμη σπιτικής σφολιάτας ή έτοιμη σφολιάτα
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλ. φέτα βαρελίσια σε τρίμματα
12 ντοματίνια μακρόστενα
1/2 φλ. ροδέλες ελιάς
λίγη φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας στον πάγκο.
Κόβουμε γύρω-γύρω από κάθε φύλλο από μία λωρίδα 2 εκ. (γύρω-γύρω σαν κορνίζα).
Βάζουμε τη σφολιάτα στις λαμαρίνες.
Αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια.
Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες που κόψαμε ώστε να σχηματιστεί θήκη.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και χαράζουμε ρόμβους ή γραμμές στην μπορντούρα με κοφτερό μαχαίρι.
Αλείφουμε γύρω-γύρω την μπορντούρα με αυγό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC-220οC στον αέρα και τις δύο λαμαρίνες για 15΄ ώσπου να φουσκώσουν οι τάρτες και να ψηθεί το αυγό με το τυρί αδιαβροχοποιώντας τη σφολιάτα και κρατώντας την τραγανή.
Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.
Τα βάζουμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
Αφού μισοψηθούν οι τάρτες, τις πασπαλίζουμε με τη φέτα, τα ντοματίνια, τη ρίγανη και τις ελιές. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160οC στον αέρα για 15΄-20΄ μέχρι να γίνουν οι τάρτες τραγανές.
Τις σερβίρουμε ζεστές.
Αργυρώ
No comments:
Post a Comment