Thursday, February 25, 2016

Σκύλοι σκληρά εργαζόμενοι

Οι σκύλοι εργασίας σε όλο τον κόσμο δεν βρίσκονται  στο προσκήνιο της δημοσιότητας, όπως άλλα σκυλιά, σαν αυτά που πωλούνται στα πετ σοπ, ή ζουν με τους ανθρώπους, οι οποίοι ανεφάζουν στο ίντερνετ φωτογραφίες τους.
Ο φωτογράφος Andrew Fladeboe, ωστόσο, προσπαθεί να διορθώσει αυτή την αδικία φωτογραφίζοντας με σεβασμό και μεράκι αυτούς τους σκύλους, όπως  τους αξίζει.


Αν και η σειρά φωτογραφιών του ονομάζεται '' Το βασίλειο του ποιμένα'',ωστόσο  οι σκύλοι στις φωτογραφίες του δεν περιορίζονται μόνο σε βοσκούς, αλλά και σε ανιχνευτές, διασώστες, συνοδούς, οδηγούς,  συντροφιάς και Κ-9 αστυνομικούς, που πρέπει να τυγχάνουν αναγνώρισης για το έργο τους.

Η γούνα τους μπορεί να είναι υγρή ή βρώμικη, αλλά οιι ευφυείς, εκφράσεις τους, αλλά και η στωική φύση τουςμ είτε εργάζονται, είται συνοδεύουν δείχνουν ότι, ως σύντροφοι και οι εργαζόμενοι, είναι μια απαραίτητη βοήθεια για τους ιδιοκτήτες τους.

Το έργο του Andrew Fladeboe είναι κυρίως από τη Νέα Ζηλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία και θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη.

Σε συνέντευξή του στο National Geographic  εξήγησε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο αυτά τα σκυλιά αγαπούν να εργάζοντια! "Ναι, συχνά ζουν σκληρή και σύντομη ζωή, αλλά  ένας σκύλος κόλλευ συνόρων, είναι πιο ευτυχισμένος όταν έχει μια δουλειά να κάνει. Νιώθω πολύ χειρότερα για ένα κόλλευ συνόρων που ζει σε μια μεγάλη πόλη από αυτόν που εργάστηκε μέχρι το κόκαλο σε ένα αγρόκτημα. "


Ανιχνευτές - διασώστες









 Αστυνομικοί - Ανιχνευτές εκρηκτικών









Φύλακες βιοασφάλειας






Βοηθοί επιληπτικού ατόμου




Θεραπευτές- Συνοδοί - Οδηγοί - Οδηγοί τυφλών












Κυνηγοί πουλιών

Κυνηγός Puffin, είδος θαλάσσιου πτηνού



Φύλακες




 Ποιμενικοί







Tarif 

No comments:

Post a Comment