Saturday, February 6, 2016

Για ευθεία ρήξη πάει η Κυβέρνηση

Μέχρι το τέλος αναμένεται να επιμείνει η ελληνική κυβέρνηση κι ο Υπουργός Οικονομικών, ώστε να δοθεί μια δίκαιη λύση στο ελληνικό θέμα σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου, οι οποίοι χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα «πράξη υποταγής». Με αυτά τα λόγια θέλησαν να μεταδώσουν το στίγμα ότι η νέα κυβέρνηση, θα επιμείνει σε τροχιά ευθείας ρήξης. Την ίδια ώρα βέβαια τόνιζαν ότι οι
κυβερνήσεις στην Ευρώπη δεν δίνουν καμία στήριξη στην χώρα μας παρά μόνο οι κοινωνίες της μας στηρίζουν.

Παρά ταύτα, το Υπουργείο επιμένει πως η χώρα δεν πρόκειται να υπογράψει το πρόγραμμα, με ανθρώπους του, να λένε χαρακτηριστικά ότι «κάτι τέτοιο θα είναι ξεφτίλα, θα πέσει η κυβέρνηση». Κύκλοι του Υπουργείου, έλεγαν χαρακτηριστικά μάλιστα πως «ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τα τρωτά της σημεία,  αντιστάθηκε επί 8 μήνες σε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση». Επισήμαιναν ακόμα, ότι και στο Euroworking Group, «έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό» της ελληνικής κυβέρνησης, πιέζοντας προς την παράταση και υπογραφή του υφιστάμενου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup.

Στο προηγούμενο Eurogroup ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα, ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν. Βέβαια, άμεσα δεν είχαμε καμία στήριξη από κυβερνήσεις. Πληροφορίες πάντως, θέλουν τη νέα πρόταση της κυβέρνησης που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup, να αποφασίζεται στο κυβερνητικό συμβούλιο που θα γίνει άμεσα. Στόχος, φαίνεται πως θα είναι η χρηματοδότηση-γέφυρα αλλά βάσει προγράμματος που θα συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές, χωρίς νέο δάνειο.

 Αντριάνα Βασιλά
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
6/2/2016

No comments:

Post a Comment