Friday, November 20, 2015

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,  Γιάννη Βρούτση, όλες οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2015, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία θα πληρωθούν φέτος νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες.


Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε) να καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου και όλων των υπόλοιπων φορέων κοινωνικής ασφάλισης στις 22 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση έχει σαν στόχο την καλύτερη διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές η κίνηση στα τραπεζικά ιδρύματα είναι πολύ μεγάλη.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εργασίας,  Γιάννη Βρούτση:

«Για δεύτερη φορά και φέτος οι συντάξεις του πρώτου μήνα του επόμενου έτους, δηλαδή του Ιανουαρίου 2015, προκαταβάλλονται από τον Δεκέμβριο και μάλιστα χρηματοδοτούνται από τις πιστώσεις του τρέχοντος έτους 2015 χωρίς να χρησιμοποιηθούν οι προκαταβολές της επόμενης χρονιάς, όπως γινόταν για δεκαετίες.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, ότι οι οργανωτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε προωθήσει εδώ και δύο χρόνια έχουν διασφαλίσει την ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού. Έχουν βοηθήσει ώστε το ασφαλιστικό σύστημα να στέκεται πλέον γερά στα πόδια του».

enikos 
20/11/2015

No comments:

Post a Comment