Monday, November 23, 2015

Νέα εξήγηση για το τέρας του Λοχ Νες

Σε μία θεωρία που εξηγεί το μυστήριο της Νέσι (Nessie ) του διάσημου τέρατος του Λόχ Νες κατέληξαν οι επιστήμονες. αναφέρει η independent. Μετά από ένα άνευ προηγουμένου 18μηνο δίχως κάποια επιβεβαιωμένη μαρτυρία περί εμφάνισης, αρκετοί άνθρωποι έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους με αναφορές για μυστήρια τέρατα που έρχονται από τα βάθη της λίμνης.

Έτσι περισσότερα από 80 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση, έχει μήπως κάνει το τέρας επιστροφή αναρωτιέται η Independent;

Δυστυχώς η αλήθεια θα μπορούσε να είναι λίγο πιο πεζή. Μία φιλανθρωπική οργάνωση ισχυρίζεται, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ότι η πτώση ξύλων από τα ποτάμια από κοντινό κόλπο θα μπορούσε να εξηγήσει όλες τις πρόσφατες θεάσεις και ενδεχομένως να εξηγεί γιατί το τέρας έχει εντοπιστεί τόσες πολλές φορές στο παρελθόν.

Μεγάλες ποσότητες ξύλου ρέουν κάθε χρόνο από το δάσος μέσα από τα δύο ποτάμια τα οποία εκβάλουν στη λίμνη Λοχ Νες κάτι που κορυφώνεται όταν το νερό είναι υψηλό στα τέλη του φθινοπώρου και της άνοιξης .

"Νομίζω ότι κάποια από αυτά τα συντρίμμια εξηγούν τα μακριά και λεπτά σχήματα που μερικές φορές έχουν θεαθεί", είπε ο εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης.Τέρας του Λοχ Νες

 Τέρας του Λοχ Νες έχει επικρατήσει να ονομάζεται θρυλούμενο θαλάσσιο ερπετό (κρυπτίδιο) που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη του Λοχ Νες της βόρειας Σκωτίας. Αποτελεί αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας. Απαντάται συχνά και με το όνομα Νέσι (αγγλ. Nessie). Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περιπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος στη λίμνη του Λοχ Νες, όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας. Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν καπως υπερβολική. Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 124 πόδια. Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρούργου», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.
Οι αναφορές για το τέρας του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα και έχουν συχνά εξηγηθεί ως σκάφη, κύματα που προκαλούνται από βάρκες ή άλλα ζώα. Η πρώτη σύγχρονη εμφάνιση έγινε το 1933 , όταν ένας άντρας που ονομαζόταν George Spicer και η σύζυγός του είδαν " μια αρκετά ασυνήθιστη μορφή του ζώου " να διασχίζουν το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητό τους.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξηγήσεις ήρθε το 2006 , όταν ο Neil Clark , επιμελητής της Παλαιοντολογίας στο Μουσείο Hunterian στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης κατέληξε στο συμπέρασμα έπειτα από δύο χρόνια έρευνας, ότι οι εμφανίσεις της "Νέσι" συνδέονται με ελέφαντες.

Ο ίδιος είπε ότι η θεωρία βγάζει νόημα επειδή τα τσίρκο που επισκέπτονταν συχνά την περιοχή τον περασμένο αιώνα , σταματούσαν συχνά στις όχθες του Λοχ Νες για να ξεκουραστούν . Ο κορμός και τα εξογκώματα στο νερό , θα έφερναν ομοιότητες με μερικές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της Νέσι.
"Τα τσίρκα συνήθιζαν να χρησιμοποιούν το δρόμο για την περιοχή και να επιτρέπουν στα ζώα τους να ξεκουράζονται και να κολυμπούν στο Λοχ ώστε να ξεκουραστούν", είπε ο Δρ Κλάρκ.


Tarif
23/11/2015

No comments:

Post a Comment